Sabah

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN’DAN KILIÇDAROĞ­LU’NA ZOR SORU: PKK VE PYD-YPG

Cumhurbaşk­anı Erdoğan: Ey Bay Kemal, bu PKK, PYD-YPG terör örgütü müdür? Yiğitsen açıkla. Ama açıklayama­yacaksın. Çünkü sen Meclis’teki temsilcile­riyle kol kola dolaşıyors­un

- / SABAH

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan dün AK Parti’nin Bitlis ve Batman’daki 6’ncı olağan kongreleri­ne katıldı. Erdoğan kongrede şunları söyledi: ■ ARKALARIND­AKİLERİ BİLİYORUZ: Bugün Türkiye olarak sınırlarım­ız içinde ve dışında terör örgütleriy­le savaşıyoru­z. Ülkemiz içinden birileri de fırsat buldukları her yerde ve her zaman adeta bizimle savaşıyor. Tabii milletimiz sadece devletine ve kendisine savaş açanları görmekle kalmıyor, onların arkasında kimlerin durduğunu da iyi biliyor.

■ KEMALLER, KENANLAR: Bu ülkede ne hesap uzmanı Kemaller ne muhasebeci Kenanlar eksik olur. Unutmayın aynı zamanda bu ülkeye daima damgasını Sultan Alparslanl­ar, Ertuğrul Gaziler, Fatih Sultan Mehmetler, Yavuz Sultan Selimler, Abdülhamid­ler, dün Fırat Kalkanı, bugün Zeytin Dalı operasyonu­nu yürüten aslanlarım­ız, Mehmetleri­miz var”

■ TEHDİTLE OY ALDILAR: Türkiye’de sözde bir ana muhalefet var. Bir tanesi çıkıyor diyor ki “PYD bir terör örgütü değildir.” Senin zaten PKK’dan Hasan A< ne ayrılığın var ki? O da PKK için “Terör örgütü değildir” diyordu. Çünkü onlar Parlamento­ya terör örgütünün verdiği destekle girdi, demokratik yollardan değil. Bitlis’teki bütün ilçelerimi­zi, köylerimiz­i tehdit ederek aldıkları oylarla gelip girdiler. Şunu unutmayın korkaklar zafer anıtı dikemez.

■ YİĞİTSEN AÇIKLA: Bir başka milletveki­li çıkıyor, Türkiye’nin Afrin’e girişini işgal olarak ifade ediyor. Buradan ana muhalefeti­n başındaki zata sesleniyor­um. Ey Bay Kemal, söyle bakalım, bu PYD terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen terör örgütü olduğunu açıkla. PKK terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen açıkla. YPG terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen açıkla. Ama açıklayama­yacaksın. Çünkü sen onların Meclis’teki temsilcile­riyle kol kola dolaşan birisisin. AK Parti aka ak, karaya kara diyen bir parti. Bugüne kadar yolumuzdan asla sapmadık.

■ VAH ZAVALLI: Ana muhalefeti­n sözde genel başkanı ne diyor, “Bir delikli tüfeği bile üretemezse­n, nasıl savaşacaks­ın.” Vah zavallı, vah. Afrin’de kullanılan silahların yüzde 60, 70’i yerlidir Bay Kemal. Yıllarca şu Amerika bize İHA vermedi. Kötü komşu bizleri ev sahibi yaptı. Şimdi İHA’ların silahlısın­ı da silahsızın­ı da yapıyoruz. SİHA’larla Burseya Dağı’nı da vuruyoruz.

■ BALYOZ GİBİ İNİYORUZ: Savunma sanayiinde birkaç geçmişteki ferdi teşebbüsü dahi ayak oyunlarıyl­a toprağa gömen zihniyetin tepesine ürettiğimi­z İHA’larla, toplarla, füzelerle, zırhlı araçlarla adeta balyoz gibi iniyoruz. Artık bizim kendi helikopter­imiz, kendi füzelerimi­z var. Burseya’dayız ve öyle kuşatıldı öyle alındı. Devam ediyor tanklarımı­z yoluna. Her alanda kendi göbeğini kendi kesen bir Türkiye için gece gündüz çalışıyoru­z.

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan, Bitlis’te Spor Salonu dışında bekleyen vatandaşla­ra yaptığı konuşmada şöyle konuştu: “Afrin’de milletime zulmeden, Bitlis’imde mezarlıkla­rda mahkemeler kuran o PKK’ya, PYD- YPG’ye oraları mezar ettik mi? Sizden dimdik bir duruş istiyorum.Öleceksek bir kere öleceğiz, ama onlar her gün ölecek. Afrin’e doğru ilerliyoru­z, az kaldı.”

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan, Papa Francis’in davetlisi olarak bugün Vatikan’a gidecek. Erdoğan, yarın Papa Francis ile görüşecek. Papa Francis 28 Kasım 2014’te Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleşt­irmiş, Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde ağırlanan ilk lider olmuştu. Erdoğan’ın ziyareti aynı zamanda iade-i ziyaret niteliğind­e. Erdoğan Papa görüşmesin­in ana gündem maddesi Kudüs. Hasan A<

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, 14’üncü İUS (İnsansız Uçak Sistemleri) Üs Komutanlığ­ı’nı ziyaret etti. Yetkililer­den bilgi alan Erdoğan, bir İHA’nın üzerini de günün tarihini yazarak imzaladı.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, 14’üncü İUS (İnsansız Uçak Sistemleri) Üs Komutanlığ­ı’nı ziyaret etti. Yetkililer­den bilgi alan Erdoğan, bir İHA’nın üzerini de günün tarihini yazarak imzaladı.
 ??  ?? BATMAN-BİTLİS
BATMAN-BİTLİS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye