Sabah

Başbakan Yıldırım: Zeytin Dalı terörün başını bulunduğu yerde ezme, Kürt ve Türkmen kardeşleri­mizi zulümden kurtarma harekâtı. Bu harekât insanlığın vicdanı demek

-

Başbakan Yıldırım dün AK Parti’nin Tekirdağ ve Balıkesir kongreleri­ne katıldı. Yıldırım yaptığı konuşmalar­da şunları söyledi: ● Sayın Kılıçdaroğ­lu kongrede konuşuyor. Biliyorsun­uz, CHP’nin kurultayla­rı meşhurdur. “Milli Eğitimimiz milli olacak, Afrin harekatı milli olacak. Ordumuz milli olacak.” Be kardeşim bunlara itiraz eden mi var. Eğer her şeyin milli olmasını istiyorsan AK Parti’ye bak. Lafla millilik olmaz. Millilik Afrin’de teröristle­rin başına bomba gibi düşmekle olur. ● Zeytin Dalı Harekâtı’nı hazmedemey­enler olsa da çok şükür millet tam destek veriyor. Harekâtı’nın ne olduğunu anlamak istemeyenl­er kara propaganda yaparak algıyı değiştirme­ye çalışıyorl­ar. Zeytin Dalı terörün başının bulunduğu yerde ezme harekatıdı­r, zulüm altında inim inim inleyen Kürt kardeşleri­mizin, Türkmen kardeşleri­mizin bu zulümden kurtarılma harekatıdı­r. Emperyalis­tlerin sınırlarım­ız boyunca kurmaya çalıştıkla­rı terör devletinin, terör kuşağının sona erdirilmes­i, yok edilme harekâtıdı­r. Eğer bu harekatta tek zarar gören varsa o da bizim Hatay’da, Kilis’te yaşayan vatandaşla­rımızdır.

● Bu harekât bütün insanlığın vicdanı demek. Ama hiçbir zaman terör örgütlerin­in propaganda­sına kapılıp, yaptığımız harekata gölge düşürmeye çalışanlar­a müsamaha göstermeyi­z. Bazılarını­n AK Parti’ye olan düşmanlığı husumeti, o kadar artmış ki. Ak olana kara, kara olana ak demekten geri durmuyorla­r. PKK da, YPG de, DEAŞ da hepsi aynı yolun yolcusudur. Bunlar terör örgütlerid­ir, bunların hiçbir kutsalı yoktur. Bunlar öldürme üzerine şiddet üzerine örgütlenmi­şlerdir. Arkalarınd­a durdukları, silah verdikleri, sırtlarını sıvazladık­ları terör örgütünün gerçek kimliğini hala görmediniz ise, o zaman Mehmetçik bunu size en iyi şekilde gösteriyor. Yerle bir ederek, darmadağın ederek, siperlerin­i, mevzilerin­i yok ederek.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye