Sabah

‘Rus uçağını ABD füzesiyle vuran muhalif yurtseverl­er’ öyle mi?

-

Hafta sonu İdlib’de Su 2 tipi bir Rus savaş uçağı düşürüldü. Pilotun uçak düşmeden önce kendini fırlatmayı başardığı ancak yere inince girdiği çatışmada hayatını kaybettiği belirtiliy­or.

Saldırıyı +eyet Tahrir el

Şam isimli bir örgüt üstlendi.

Ama bildiğiniz üzere bu üstlenmele­r çoğu zaman faili işaret eden göstergele­r değil... Tetikçiler­in kimliğine dair bir veri o kadar. Çünkü bölgede devam eden terörün uygulayıcı­ları bu işi “vekâleten” yapıyorlar.

Rusya da bu durumun farkında.

Duma Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Şvıtki’nin yaptığı açıklama da bu farkındalı­ğın işareti:

“Bugüne kadar onların elinde MANPAD yoktu. Belli ki yabancı ülkeler tarafından sağlanıyor. Bu silahın kaynağını ortaya çıkarma yönünde araştırma yapılması ihtiyacı var!”

MANPAD bir ABD teknolojis­i. Haziran 2017’de ABD kongresi, bu silahların “Suriyeli muhalifler­e” gönderebil­mesi için hazırladığ­ı savunma tasarısını Trump’a onaylatmış­tı. ABD’nin PKK-YPG’ye gönderdiği binlerce TIR’lık silah yardımı içinde, bu yüksek teknoloji ürünü MANPAD’lar da var. Evet, ABD’nin operasyon sahasına dönen bölge ülkelerini­n, önlerine atılan hedeflerle değil ortak şekilde kiminle mücadele etmeleri gerektiği ortada.

Şimdi hedef, Türkiye Afrin’den çıksın diye Suriye hava sahasını Ruslara kapattırma­k. Ama bu süreçte “kim vurulursa vurulsun” Türkiye, Rusya ya da İran... Genel hedef tüm bu coğrafya!

 ??  ?? 0eOiK $/7,12.
0eOiK $/7,12.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye