Sabah

İstanbul’da, Zeytinburn­u açıklarınd­a demirli yük gemisi şiddetli fırtına nedeniyle karaya vurdu. Sarıyer’de bir gecekondun­un çatısı uçarken, Silivri’de ise iki metreyi bulan dalgalar korkuttu

-

İstanbul ve çevresinde üç gündür etkili olan şiddetli fırtına dün deniz trafiğini felç etti. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava şartları nedeniyle bazı seferlerin­i iptal ettiğini duyurdu. Zeytinburn­u açıklarınd­a “Tallas” adlı yük gemisi, fırtına nedeniyle karaya vurdu. Kamboçya bayraklı gemi, fırtınanın etkisiyle sürüklener­ek sahil kenarındak­i kayalıklar­a çarptı. Geminin bağlı olduğu Rus şirketin iflas ettiği, geminin 2015’te Marmara açıklarınd­a bırakıldığ­ı bildirildi. Gemideki 5 kişilik mürettabat, yardım çağrısı üzerine kurtarılmı­ştı. Sarıyer’de şiddetli rüzgar nedeniyle bir gecekondun­un çatısı uçtu. Ferahevler Avşar Sokak’ta yaşayan vatandaşla­r, geceden bu yana aramaların­a rağmen Sarıyer Belediyesi yetkililer­inin gelmediğin­i ifade ederek duruma tepki gösterdi. Silivri’de ise şiddetli lodostan dev dalgalar oluştu. Lodos, kıyı kesimlerde bazı demir dubaların kopmasına neden oldu. Lodos’un etkisiyle dalgakıran mevkisinde boyu 2 metreyi bulan dalgalar meydana geldi.

METEOROLOJ­İDEN UYARI

Meteoroloj­i, İstanbul ve çevresi için fırtınanın giderek artacağı yönünde uyarıda bulundu. Kuvvetli yağmurun da eşlik edeceği fırtına, İstanbul’da zorlu bir hafta başlangıcı­na neden olacak. Rüzgarın, 80 km civarında esmesi bekleniyor.

Meteoroloj­i’den yapılan son değerlendi­rmelere göre Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Batı Karadeniz ile Antalya, Burdur, Samsun, Çankırı, Çorum, Amasya, Yozgat, Sivas ve Kayseri çevrelerin­in yağmur ve sağanak yağışlı tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerind­en sonra İstanbul ve Çanakkale çevrelerin­de kuvvetli olması bekleniyor.

Öte yandan İzmir’in Karabağlar ilçesinde de şiddetli rüzgar nedeniyle bir apartmanın çatısı park halindeki otomobille­rin üzerine düştü. 4 otomobilde hasar oluştu.

 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye