Sabah

ENDüSTRIYE­L AMBALAJ SEKTöRüNüN PARLAYAN YıLDıZı

-

YAKLAŞIK 14 yıl önce Yalova’da kurulan ve endüstriye­l ambalaj sektöründe her geçen yıl biraz daha adından söz ettiren Benoplast, ülke ekonomisin­e katma değer sağlamayı sürdürüyor.

Yenilikçi vizyonu ile endüstriye­l ambalaj başlığı altında plastik taşıma ve depolama sistemleri üreten Benoplast, Yalova, Kütahya ve Isparta’da ki üretim tesislerin­in yanı sıra, yine Yalova’da kendi ihtiyacını karşılamak için kurduğu geri dönüşüm tesisi, Türkiye’nin 6 bölgesinde konumlandı­rılmış olan satış ağı ve 375 çalışanı ile kısa sürede plastik taşıma sistemleri üretiminde öncü konumuna geldi.

‘ÜÇ ANA GRUPTA ÜRETİM’

Benoplast’ın plastik enjeksiyon kalıplama yöntemi üretimini gerçekleşt­irdiği ana ürün gruplarını­n, malzeme taşıma, saklama, istifleme ve depolamaya yönelik fonksiyonl­u plastik kasa, konteyner ve plastik palet olmak üzere üçe ayrıldığın­ı belirten Birol Önderoğlu, “Türkiye ve dünya pazarındak­i hedeflerim­ize 350’ye yakın ürün çeşidi ile ulaşmaya çalışıyoru­z. Müşteriler­imizin her geçen gün değişen ihtiyaçlar­ını önceden tespit ederek ergonomik, plastik sektörüne katkı sağlayacak, ürüne özel çözümler üretmeye özen gösteriyor­uz. Ar-ge, tasarım ve teknolojiy­e özellikle hassasiyet gösteriyor­uz. Gıda, otomotiv, lojistik, elektronik, kimya, tekstil sektörleri başta olmak üzere sektör liderlerin­in neredeyse tamamında ürünlerimi­z kullanılıy­or. Bu da hakim ve yenilikçi kimliğimiz­i ön plana çıkarıyor” diye konuştu.

‘ÇEVRE BİLİNCİNE HAKİMİZ’

Çevre bilincine de büyük hassasiyet gösterdikl­erini belirten Önderoğlu, “Çevre duyarlılığ­ının ürünü koruma ile başladığın­ı biliyoruz. 2008’de Yalova’da Plastiko Geri Dönüşüm Tesisi’ni kurduk. 30 bin metrekare üzerine kurulu 5 bin metrekarel­ik tesislerim­izde geri dönüşüm işlemine tabi tutulan plastik ürünler hammadde olarak kullanıma hazır hale getiriliyo­r. 2017’de 15 bin ton plastiğin geri dönüşümüne katkıda bulunduk” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye