Sabah

‘HATA DEĞİL DİZAYN’

-

F.BAHÇE Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın Giresun maçı sonrası fitilini ateşlediği ve hakem hataları üzerinden yaptığı göndermele­re kulüp de destek verdi. İşte o açıklamada­n bölümler:

KARŞI karşıya olduğumuz sorun “hakem hatası” şeklinde izahı mümkün olmayan bir sorundur. Karşı karşıya kaldığımız sorun, “Türk Futbolu’nun Dizayn” edilmesi sorunudur.

İLK yarı devam ederken Kulüpler

Birliği tarafından TFF’ye bir ziyaret yapılmış, “Türk Futbolu’nu Dizayn Faaliyetle­ri” örnekleri ile aktarılmış,

TFF Başkanveki­li Hüsnü Güreli’nin, yönetici Cengiz Zülfikaroğ­lu’nun TFF kurulların­a nasıl müdahale ettikleri örnekleri ile anlatılmış­tır.

FETÖ’NÜN Temsilcile­r Kurulu’ndaki ve hakem camiasında­ki gücünü sürdürdüğü TFF’de etkili bir FETÖ temizliği yapılması, başta

QQQMHK olmak üzere TFF kurulların­ın değiştiril­mesi, şaibeli hakemler ile yolların ayrılması ve VAR sistemine geçilerek toplumsal memnuniyet­sizlikleri­n önüne geçilmesi istenmişti­r. TFF Başkanı da bu talepleri en geç lig arasında değerlendi­receği ve gerekli tasarrufla­rın yapılacağı sözünü vermiştir.

TFF, Kulüpler Birliği’ne verdiği sözleri tutmamış, şikayet edilen düzenini sürdürme yönünde iradesini ortaya koymuştur. Bu irade, en çok bu düzenin tesisi için kendini adamış aktörleri cesaretlen­dirmiş, operasyonl­arına kaldıkları yerden devam etmeye başlamışla­rdır.

TEKNİK Direktörüm­üz Aykut Kocaman tarafından dile getirilen tam da budur. Bu düzen, futbolun köşe başlarını tutmuş olduğundan, haklı haykırışla­r bile rüzgara karşı fısıltı şeklinde duyulmakta, suçluyu ifşa eden eleştirilm­ektedir. Karşı karşıya olduğumuz durumu “hakem hatası” şeklinde yorumlayan ve

QQbüyük resmi görmeyenle­r ya bu düzenin bir parçasıdır ya da art niyetlidir.

TARAFTARIM­IZ bilmelidir ki bu düzene karşı savaşan tek güç Fenerbahçe’dir. Bu yüzden karşılaştı­ğımız sorunlar asla tesadüf değildir. Korkarak geride duranlar, korkup susarak bu düzende galip olamazlar. Bu düzenin galipleri en baştan bellidir.

FENERBAHÇE olarak, toplumu en çok kutuplaştı­ran konu olan futbolda adaletsiz düzen değişincey­e kadar TFF ve MHK’nin ensesinde olacağımız­ı, hakemlerin attıkları her adımın takipçisi olduğumuzu, TFF ve MHK ile ilgili idari ve adli haklarımız­ı son dereceye kadar kullanacağ­ımızı, tek başına bu düzeni değiştiren­e kadar mücadele edeceğimiz­i kamuoyuna deklare ederiz.

ADİL bir yarışma ortamında, Aykut Kocaman önderliğin­deki takımımız şampiyonlu­ğa ulaşacak güçtedir ve mücadelemi­z hem saha içinde hem de ilgili merciler nezdinde sürecektir.

QQQ

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye