Sabah

Yanlış kadro

-

ikilisi Galatasara­y’ın Melo-Selçuk ikilisinde­n uzun süre sonra yakaladığı en önemli orta alan ortaklığıy­dı. Ndiaye satıldı. Fernando ciddi sakat... Zirveye oynayan takımlar içinde 4-2-3-1 sistemine göre şu anda en zayıf ikililer Galatasara­y’da bulunuyor. Fernando dönünceye kadar Terim bu sorunu çözemezse, Galatasara­y sıkıntı yaşar. Terim’in elinde savunmanın önünde oynayacak hafıza kartı en güçlü olan tek isim Selçuk İnan’dır. Bu alanda bana “Hangi ikili birlikte oynamaz?” diye sorarsanız cevabım kesinlikle “Donk-Tolga Ciğerci birlikte oynamaz” olur.. Neden mi? Bu iki oyuncu sadece rakibi karşılar ve mücadele eder. Sakar Tolga sadece çok koşar. Ancak bu ikili etkili uzun top atamaz, kilit pas veremez, oyuna kalite katamaz. Çünkü teknik kapasitele­ri, becerileri, oyun zekaları üretmeye yetmez ve bir Selçuk etmez. Tolga ile Donk’un oynaması Galatasara­y’ın alıştığımı­z etkili pas kalitesine de zarar verdi.

Fatih Terim’in kulübede Selçuk’u oturtması Galatasara­y’ın senkronunu bozdu. Belhanda da olmayınca “Oyunu yönet” anlayışı sadece Feghouli’nin üzerine yıkıldı. Kilit pas atan oyuncunun olmaması özellikle Rodrigues’in etkili bindirmele­r yapmasını engelledi. Ayrıca Yasin’in ne oynayacağı­nı kestirmek güç. Rodrigues’in arka direğe yaptığı ortaya Yasin koşacağına Gomis’in alanına depar attı. Oysa Eren Derdiyok Kayseri’de aynı ortayı arka direkte gol yapmıştı. Yasin yerine Eren-Gomis ikilisiyle başlamak daha doğru olurdu. Galatasara­y’ın bu yenilgisin­de oyuna sahip olamamasın­ın yanı sıra yanlış çıkan 11’in payı çok büyüktü. Terim’in Selçuk ile Konya’da ikinci yarı etkili oynayan Belhanda’yı düşünmemes­i Tolga-Donk tercihi Galatasara­y’ın yenilgisin­de başrolü oynadı. Skor 2-0 olduktan sonra önce Eren’i sonra Belhanda’yı düşünmek geç bir hamleydi. Ayrıca Yasin dökülürken Feghouli çıkmazdı.

Dilerim bu yenilgi Galatasara­y’da ayakları yere bastırır ve teknik heyetin orta alan tercihleri­ni bir daha gözden geçirmesin­i sağlar.

Bu alanda bana “Hangi ikili birlikte oynamaz?” diye sorarsanız cevabım kesinlikle “Donk-Tolga Ciğerci birlikte oynamaz” olur.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye