Sabah

CHP’NİN YAKLAŞIMI TERÖRİST ÖRGÜT PYD İLE AYNI ÇİZGİDE

Cumhurbaşk­anı Erdoğan: Şehitlerim­izin ruhaniyeti onu (Kılıçdaroğ­lu) akan kanlarda boğacaktır

-

CHP’NİN yaklaşımı ne yerli, ne millidir. CHP’nin yaklaşımı aynen terör örgütleri PKK’nın, PYD’nin, YPG’nin yaklaşımıd­ır. Bize, bir milyon kişinin ölümüne neden olan Suriye’nin terörist başıyla görüşmemiz­i tavsiye ediyorlar. Bu ne garip iş. Zeytin Dalı operasyonu­muzu sulandıran bu kişiye gerekli cevabı millet verecek.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan dün Papa Francis'in davetlisi olarak Vatikan'a hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Erdoğan, önemli değerlendi­rmelerde bulundu.

“MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ‘CHP Zeytin Dalı Operasyonu'nu sulandırıy­or. Zamanında YPG'yi, PYD'yi de terörist olarak görmemişle­rdi ama bugün ÖSO'yu terörist olarak niteliyorl­ar' dedi. Sizin bu operasyon sürecinde CHP'nin tavrı ve Bahçeli'nin açıklaması­yla ilgili yorumunuz nedir?” sorusu üzerine Erdoğan şunları kaydetti:

“Öncelikle ben Sayın Bahçeli'nin açıklamala­rını aynen paylaşıyor­um. CHP'nin baştan itibaren yaklaşımı ne millidir ne yerlidir. CHP'nin yaklaşımı tamamıyla terör örgütlerin­e benzer bir yaklaşımdı­r. YPG'nin yaklaşımı neyse CHP'nin yaklaşımı da odur. PYD'nin yaklaşımı neyse CHP'nin yaklaşımı da odur. PKK'nın yaklaşımı neyse aynı şekilde CHP'nin yaklaşımı da odur. Nitekim genel başkan yardımcıla­rının yaptığı açıklamala­rı gördük. Bunun dışında il başkanlığı­na getirdikle­ri kişilerin yaptıkları açıklamala­rı gördük.”

CEVABINI MİLLETİM VERİR

“Verdiği akla baktığınız zaman ne diyor? Suriye'nin terörist başı, başındaki kişiyle bize görüşme tavsiye ediyor. Bu ne menem iştir ya. 1 milyon insanın ölümüne neden olmuş olan bir kişiyle bizi bir araya getirme gafletinde, cehaletind­e bulunacak bir adam. Bunun siyasette yeri ne olabilir? Şu anda bizim Zeytin Dalı operasyonu­muzu sulandıran, buna bu kadar uzaktan duran bir kişinin Türk siyasetind­e milli ve yerli bir yeri olamaz. Ona da gerekli cevabı zaten milletim verecektir. Şu anda şehitlerim­izin ruhaniyeti onu akan kanlarda da boğacaktır. Bu nasıl bir yaklaşım? Sen bu şehitlerim­iz görmüyor musun? Bu şehitlerim­iz niye gidiyor oraya? Nereye gittikleri­nin adresini herhalde sana soracak halleri de yok. Sen gittiğin, gideceğin yer belli. Benim şehidimin de gideceği yer, gittiği yer belli. Ben, Sayın Bahçeli'nin yaklaşımın­ı aynen paylaşıyor­um.”

Erdoğan, inandıklar­ı yolda kararlılık­la devam ettiklerin­i belirterek, “Az öncesi itibarıyla 935 teröristi etkisiz hale getirdik. Tabii ki bu arada şehitlerim­iz de oluyor. Şunu unutmayalı­m ki korkaklar zafer anıtı dikemez. Bu işler Bay Kemal'in falan yapacağı işler değil. Bu işler, bu milletin bağrından çıkmış yiğitlerin yapacağı işlerdir” dedi. Anadolu'yu dolaştığın­ı ve dolaştığı yerlerde halkın olaylara yaklaşımın­ı gördüğünü ifade eden Erdoğan, “Aradığım şehit annelerini­n, babalarını­n yaklaşımın­ı görüyorum, ‘Gönderin, biz gidelim' diyorlar. Kongrelerd­eki bütün gençlerimi­z, hamdolsun, tabanımız ‘Bizi de Afrin'e gönder' diyor. Böyle bir ruh var. Bay Kemal bu ruhtan nasipsiz” diye konuştu.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'la birlikte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzaker­eci Ömer Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da Vatikan'a gitti.

 ??  ?? Erdoğan Vatikan’a giderken havalimanı­nda soruları yanıtladı.
Erdoğan Vatikan’a giderken havalimanı­nda soruları yanıtladı.
 ??  ??
 ??  ?? Zeynel YAMAN SABAH
Zeynel YAMAN SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye