Sabah

Suriye’de ‘cambaza bak’ oyunları

-

YPG’nin tanksavarl­a yaptığı saldırıyla beş şehit verdiğimiz gün, İdlib’de Su 25 tipi bir Rus savaş uçağı düşürüldü. Uzmanlar, YPG’nin kullandığı tanksavarl­arın, Rus malı 9M113 Konkurs olduğunu belirtiyor. ElBEttE Y3*’nIn TürkIyE’yE sAlDırırkE­n, ABD’nIn sAğlAmış olABIlECEğ­I Rus mAlı

AskErî CIHAz kullAnmAsı­nın ArkAsınDA BIr Akıl vAr.

Bir de şuna bakalım; New York Times, düşürülen

Rus uçağı haberini şöyle verdi: “(l Kaide’nin uzantısı HTŞ, İdlib’de bir Rus jetini düşürdü. Rus Hava Kuvvetleri, Türkiye’nin Afrin’i bombalamas­ına izin vermişti. HTŞ, Türklerin Afrin harekâtınd­a kullandığı savaşçı gruplardan birisi. Müttefikle­rinin müttefiki, Rusların düşmanı mı?”

HTŞ, El Kaide’nin bir uzantısı ama Türk Silahlı Kuvvetleri’nin destekledi­ği Özgür Suriye Ordusu’nun bir parçası değil. Hatta bizim İdlib’de gözlem üsleri kurmamıza da, Afrin’de harekât yapmamıza da karşı çıkmış bir oluşum. NEw York TImEs, BIr tAşlA IkI kuş vurmAyA çAlışArAk, ABD IstIHBArAt­ının uzAntısı GIBI HArEkEt EDIyor. BIr yAnDAn Türk orDusunu El KAIDE IlE IşBIrlIğI IçInDEymIş GIBI GöstErIrkE­n, DIğEr yAnDAn DA RuslArA, “BAkın, TürklEr sIzIn DüşmAnlArı­nızlA IşBIrlIğI yApıyorlAr” DIyor.

Duma Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Şvıtki, bu düşük zekâ düzeyli oyuna şöyle cevap verdi:

ABD istihbarat kaynakları­yla ‘çok samimi’ ilişkileri bilinen bir gazeteci de, bu olanların ardından, “ABD’li kaynaklar, Rusya’nın bugün Türkiye’ye hava sahasını kapattığı tahmininde bulunuyor ve bunu TSK’nın bugün hava operasyonu yapmamasın­a bağlıyor” şeklinde muştuluyor.

RuslArın HAvA sAHAsını FAlAn kApAttığı yok AmA BEllI kI AmAçlAnAn Bu. TürkIyE-RusyA ArAsınDA GüvEn proBlEmI oluşturup, tüm AnlAşmAzlı­klArımızA rAğmEn sAHADA sürDürülEn IşBIrlIğIn­I BozmAk, nEtICEDE AstAnA SürECI’nI kIlItlEyIp SoçI’DE ortAklAşıl­An AnAyAsA yApım sürECInI BAşA DönDürmEk.

FETÖ’cü pilotun 2015’te Rus uçağını düşürmesin­den Rus Büyükelçi’nin suikasta uğratılmas­ına değin, TürkRus ilişkileri pek çok imtihan atlattı. ABD’nin daha önceki gece Kamışlı’ya büyük bir konvoyla askerî sevkiyat yapmasının görüntüler­ini görmüşken, biz bu ‘cambaza bak’ oyununa gelir miyiz? Hiç sanmam.

hilal.kaplan@sabah.com.tr SMS: HKA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81

 ??  ?? Hilâl KAPLAN
Hilâl KAPLAN
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye