Sabah

YPG’YE SİLAH VERMEK ULUSLARARA­SI SUÇ

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN: Terör örgütüne silah desteği ve yataklık uluslarara­sı hukukta suç. Mahkemeler nezdinde adımları atacağız

-

ABD “DEAŞ’ı temizledik” diyor. Temizlediy­sen niye hâlâ buradasın? 5 bin TIR ve 2 bin kargo uçağı silah ve mühimmatı niye getiriyors­un? O zaman Türkiye’ye, İran’a, Rusya’ya yönelik hesabınız var.

MÜRACAATIM­IZI YAPACAĞIZ

TERÖR örgütlerin­i besleyerek NATO’daki ortağına saldırtıyo­rsun. Böyle saçmalık olur mu? Gerek ikili görüşmeler, gerek uluslarara­sı mahkemeler noktası. Bunu değerlendi­rip hak arama müracaatım­ızı yapacağız.

İŞİ SIKI TUTUYORUZ

AFRİN operasyonu­nda işi sıkı tutuyoruz. Şu anda 135 kilometrek­are kontrolümü­zde. Hedefimiz Afrinliler’i Afrin’e döndürmek. Asıl sahiplerin­e teslim etmek için Menbiç’e de geleceğiz.

■AK Parti’nin dünkü grup toplantısı­nda ilginç ve duygusal anlar da yaşandı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan konuşurken dinleyici sıralarınd­a bulunan çocuklar “dede, dede” diye bağırarak Erdoğan’ın konuşmasın­ı kestiler. Erdoğan daha sonra çocukları yanına çağırdı. Sohbet sırasında Elif Zehra Açar (6) “Ayağa Kalk Sakarya” şiirini, Amine Tıraş (6) ise Erdoğan’ın hapse girmesine yol açan “Minareler süngümüz” şiirini okudu. 6 yaşındaki Ahmet Berat Sevimli ise Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehit olan askerler için Fatiha süresini okuyarak dua etti. Bu sırada Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım gözyaşları­na hakim olamadılar. Partililer­den Dudu Özyurt ise Erdoğan’ın konuşması sırasında “Sizin için yazdım” diyerek uzunca bir güzelleme okudu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye