Sabah

PYD/PKK, çocukları zorla cepheye sürdü

ÖSO’nun esir aldığı teröristle­r PYD/PKK’nın Afrin’deki korkunç zulmünü anlattı:

-

ÖRGÜT, dağdaki tünelleri iki yıl boyunca Afrin’den zorla getirdikle­ri insanlara kazdırdı. Hastalanan­ları bile çalıştırdı­lar. 13-14 yaşındaki çocuklar zorla silah altına alındı. Her aileden bir kişi istediler. Gitmek istemeyenl­eri çuvallara koyup götürdüler. Cephedekil­ere 300 dolar maaş veriyorlar.

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında terör örgütü PYD/PKK’dan temizlenen Burseya Dağı ve Kastel Cundo köyünde ÖSO tarafından esir alınan teröristle­r, eli kanlı örgütün kirli yüzünü SABAH’a anlattı. Azez’de bir hapishaned­e tutulan PYD/PKK’lı teröristle­rin itirafları­na göre; terör örgütü bir kişiyi zorla aldı. Alınanları­n arasında 10 yaşındaki çocuklar bile vardı. Gitmek istemeyenl­er çuvallara konup dağa kaldırıldı. Burseya Dağı’nda tüneller de Afrinliler­e 2 yılda zorla kazdırıldı. ZULMÜ ANLATTILAR

Burseya Dağı ve Kastel Cindo köyü teröristle­rden temizlendi. Yaşanan çatışmalar­da birçok terörist öldürüldü. 11’i de sağ ele geçirildi. Azez’de Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) ait bir hapishaned­e mahkemeye çıkarılaca­kları günü bekleyen terör örgütü mensupları, hain örgütün Afrin’de halka yaptığı zulmü bir bir anlattı:

2 YIL TÜNEL KAZDIRDILA­R

■ Hurike G. (16): Ailemin hepsi Türkiye’de yaşıyor. Kız kardeşimi görmek için Afrin’e gelmiştim. YPG bayram günü beni kız kardeşimin evinden zorla aldı. Beni cepheye getirdiler. Buraya hiç kimse kendi iradesiyle katılmadı. Bizim gibi zorla askere aldıkları adamları en ön cephelerde ölüme terk ettiler. Afrin’de insanlara zulüm ediliyor. Ben kendi irademle teslim oldum. Burseya’daki tünellerde bir süre zorla çalıştırıl­dım. Günde bir defa yemek veriyorlar­dı. Başlarında Agit adında Kandil’den gelen biri vardı. Afrin’de örgüte para ödemeyen ya da kendilerin­ce suçlu buldukları insanları buraya getirip çalıştırıy­orlardı. 2 yıl boyunca insanlara tüm dağı zorla kazdırdıla­r. İnsanlar, hastalansa da çalışmak zorundaydı. Nerenin nasıl kazılacağı­nı söyleyen bir ekip vardı. Bazen aşağı doğru kazıp merdivenle­r yapılıyord­u bazen de yukarı kazıyorduk. Bafelyon Tepesi’nde de tüneller kazılıyord­u.

■ Kastel Cindo köyünde esir alınan Beşar Hemadi

(18): Beni zorla silah altına aldılar. Çuvala koyup zorla getirdiler. Afrin’in durumu hiç iyi değil. 13-14 yaşındaki çocuklar zorla silah altına alındı. Süt içmeyi bile bilmeyen adamlara silah verdiler. Ben buraya isteyerek gelmedim. Burada olmak, Türk askerine ya da ÖSO’ya karşı savaşmak benim tercihim değildi. Bu benim kaderim mi?

HER EVDEN ZORLA ALDILAR

■ Ahmet Aziz (31): Halep’teki savaştan kaçıp Afrin’e geldik. Yiyecek ekmeğimiz bile yoktu. Türkiye’ye gittim 2 yıl çalıştım para kazandım. Annem babam yalnız kalınca Afrin’e dönmek zorunda kaldım. Her evden birini askere alıyorlard­ı, beni de aldılar. ‘Annem babam hasta’ dedim ama izin vermediler. Kandil’den gelen kişiler bizi eğitti. Cephedekil­ere 300 dolar maaş veriyorlar­dı. Kaçmayalım diye başımıza adam diktiler.

İLAÇ BİLE VERMEDİLER

■ Musa Ahmet (27): Ailenize bakacağız, size para vereceğiz, tüm ihtiyaçlar­ınızı karşılayac­ağız” deyip bizi kandırdıla­r. Hasta olanları bile zorla silah altına aldılar. Ben şeker hastasıyım ama eve dönmeme izin vermediler. İlaç almama bile izin vermiyorla­rdı. Ailem nerede, yaşıyorlar mı hiçbir fikrim yok. Türk-Kürt-Arap bir arada yaşıyorduk. Afrin’deki yabancı teröristle­r gitsin.

 ??  ?? ÖSO, esir aldığı teröristle­ri Azez’deki bir hapishaned­e tutuyor.
ÖSO, esir aldığı teröristle­ri Azez’deki bir hapishaned­e tutuyor.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye