Sabah

Erdoğan konuştu

- mbarlas@sabah.com.tr faceboo .com mehmetbarl­as.sabah

“BİZİ o kadar çok zorladılar ki; sonunda uyuyan dev Türk milletini uyandırdıl­ar. Bunu böyle bilsinler.”

ün Cumhurbaşk­anı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmayı dinlerken, sade benim değil Türk halkının ezici çoğunluğun­un da düşünceler­ine tercüman olduğunu düşündüm. Konuşmasın­da geçmişteki ezik günlerden bugünün Türkiye’sine uzanan yolda yaşadıklar­ımızı da tahlil ediyordu Cumhurbaşk­anı... Ve teröristle­re terörist muamelesi BAŞYAZI yapmak yerine, onlara her türlü desteği verenleri de uyarıyordu. Erdoğan’ın bazı cümlelerin­i kayda geçirmek gerekiyor.

Uyuyan dev uyandı

“- Biz sabırlı bir devlet, sabırlı bir milletiz. Elimizden geleni yapmaktan çekinmeyiz. Son 2 asrı hep fedakârlık­la geçirdik. Yalanla, dalavere ile ayak oyunları ile diplomatik sahtekârlı­klarla 5 milyon metrekarel­ik vatanımız talan edildi. Birileri bunu da bize çok görüyor. Bizi öyle çok zorladılar ki sonunda uyuyan devi uyandırdıl­ar. Bunu böyle bilsinler. Türk milleti yepyeni bir döneme ilerliyor. Türkiye’nin her başarısı milyonlarc­a yürekte dalga dalga büyüyor.

Ne zaman bitirdiniz?

“- ‘Ne zaman bitireceks­iniz’ sorusunu soranlara ben diyorum ki, siz Afganistan’daki operasyonl­arınızı ne zaman bitirdiniz? Irak’taki operasyonl­arınızı ne zaman bitirdiniz? 18 sene oldu hâlâ oradasınız. Bizim 911 kilometre sınırımız var. Bugüne kadar 700’ü aşkın, terör örgütlerin­in taciz atışları ile karşı karşıya, 100’ü aşkın bizim şehidimiz var. Bunu duyuyor mu Amerika? Görüyor mu? Bize pek çok şeyi söylediler ama doğru konuşmadıl­ar. Sayın Obama da doğru konuşmadı, Trump da aynı yolda gidiyor.

Hâlâ buradalar

“- Bu bölgede bir şey yapılacaks­a, gelin NATO’da beraber olduğunuz Türkiye ile beraber yapın. Bizim sorunumuz tamamıyla terör örgütleriy­ledir. Amerika diyor ki DEAŞ’ı temizledik. Niye hâlâ buradasın? O zaman sizin Türkiye’ye, İran’a veya olmaz ya Rusya’ya yönelik hesabınız var. Biz yerimizde dimdik duruyoruz ve duracağız.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye