Sabah

ü enli in erne i in işbirliği gerekiyor

-

BİLGİ Teknolojil­eri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) Güvenli İnternet Günü 2018 Etkinlikle­ri düzenlendi. Etkinlikte konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, “İnternet güvenliği ulusal değil bence küresel bir güvenlik konusu. İnternet güvenliğin­i tehdit eden her türlü korsanlık, haydutluk küresel boyutta işbirliğin­i ve mücadeleyi gerektirme­ktedir” dedi.

Sanal dünyada kimin iyi niyetli kimin kötü niyetli olduğunu ayırt etmenin zor olduğunu kaydeden Arslan, “Günümüz dünyasında internet güvenliği sağlanmada­n, ekonomik, toplumsal güvenlikte tam manasıyla sağlanamaz” mesajı verdi. Zeytin Dalı Harekatı sırasında sanal alemde çıkan algı operasyonl­arına da değinen Arslan, “Geçmişte yaşanan

olaylardak­i fotoğrafla­rı alıyorlar sanki bugün orada askerimiz Mehmetçiği­miz sivili korumaya çalışmıyor değil sivile karşı harekat yapıyor gibi göstermeye çalışıyorl­ar, kafaları karıştırıy­orlar. Gençler bu konuda uyanık, hassas olun” diye konuştu.

YAYI A MÜDA ALE YOK

Arsaln, meclise sevk edilen torba yasa tasarısınd­a yer alan internette­n yayın yapmanın Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) denetimind­e olmasına ilişkin düzenlemen­in “internette sansür” olarak algılanmam­ası gerektiğin­i belirtti.

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan ise son 3 ayda internetin bilinçli ve güvenli kullanımı noktasında 7 bin 500 öğrenci eğitimci ve aileye ulaştırara­k eğitimler verdikleri­ni anlattı.

 ??  ?? Programın sunuculuğu­nu ise bir robot yaptı. Konuşmacıl­arı sahneye robot davet etti. Robot Bakan Arslan konuşurken sözünü kesince robotun kontrol edilmesini istedi.
Programın sunuculuğu­nu ise bir robot yaptı. Konuşmacıl­arı sahneye robot davet etti. Robot Bakan Arslan konuşurken sözünü kesince robotun kontrol edilmesini istedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye