Sabah

AFRİN’DE Uğur Yıldırım Kahramanla­ra dualarla veda

Afrin’de yaralanan ve Hatay’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Teğmen Ahmet Aktepe Erzurum’da, 10 gün önce baba olan Şehit Uzman Çavuş Şahin Kaya da Nevşehir’de toprağa verildi

-

Furkan NEHRİ-Alparslan KÖRÜKÇÜ

■ ERZURUM: Suriye’nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı’nda, teröristle­rin saldırısı sonucu yaralanan Teğmen Ahmet Aktepe, tedavi gördüğü Hatay Devlet Hastanesi’nde şehit oldu. Aktepe, evli ve 3 yaşında Esra Aysima adlı bir kız çocuk babasıydı. Babasını 25 yıl önce kaybeden ve 4 kız kardeşi bulunan Aktepe, ailesinin tek erkek çocuğuydu.

Şehit teğmenin acı haberini Tekirdağ’da alan öğretmen eşi Işıl Aktepe (30) gözyaşları­na boğulurken, çalıştığı okula Türk bayrağı asıldı. Aktepe’nin cenazesi, Narmanlı Camisi’nde ikindi ve Haberleşme namazının Bakanı ardından, Ahmet Ulaştırma Arslan’ın Denizcilik ve 2 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

■ NEVŞEHİR: Şehit Uzman Çavuş Şahin Kaya (28) 1 yıl önce evlenmişti. 10 gün önce de Afra adını verdiği kızı dünyaya gelmişti. Bolu Komando Tugayı’nda görev yapan ve 3 gün önce kızını görüp operasyona katılan Kaya’nın şehit olduğu haberini alan Nevşehir’in Gülşehir ilçesindek­i babası Ramazan Kaya ve eşi Rabia Kaya gözyaşları­na boğuldu. Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan da şehidin babası Ramazan Kaya’yı telefonla arayarak baş sağlığı diledi. Şehit Kaya, ikindi namazının ardından Kurşunlu sonrası Camisi’nde toprağa verildi. kılınan Şehitten cenaze geriye namazı ise sosyal medya hesabından paylaştığı, “Kaderin üstünde bir kader vardır. Oyunları bozan her şeyden büyük olan Allah vardır. Bu vatan bu millete canım feda olsun” ifadeleri kaldı. ■ İDLİB’DE DE BİR ŞEHİT: Öte yandan İdlib’deki gözlem noktasına yapılan saldırıda da bir asker şehit oldu. TSK’dan yapılan açıklamada, 6 numaralı gözlem noktasında­ki askerlere, önceki gün terör örgütleri tarafından gerçekleşt­irilen roket ve havan saldırısı sonucunda bir askerin şehit olduğu, 5 asker ve bir sivilin de yaralandığ­ı belirtildi.

 ??  ?? Şehit teğmenin kızı Esra Aysima... Teğmen Ahmet Aktepe Ahmet Teğmen’in yakınları cenazede asker selamı verdi. Şehit Uzman Çavuş Şahin Kaya’nın 1 yıllık eşi gözyaşları­nı tutamadı (sağda).
Şehit teğmenin kızı Esra Aysima... Teğmen Ahmet Aktepe Ahmet Teğmen’in yakınları cenazede asker selamı verdi. Şehit Uzman Çavuş Şahin Kaya’nın 1 yıllık eşi gözyaşları­nı tutamadı (sağda).
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye