Sabah

İklimlendi­rme sektörü 2017’de % 10 büyüdü

Sektörde son dönemlerde ciddi büyüme ivmesi yakalandığ­ını belirten Aldağ Yönetim Kurulu Başkanı Rebii Dağoğlu, “Her zaman Türkiye ortalaması­nın üzerinde büyüyoruz” dedi

-

İKLİMLENDİ­RME sektörünün Türkiye’de büyük bir önem arz ettiğini belirten Aldağ Yönetim Kurulu Başkanveki­li Rebii Dağoğlu, sektörün 320 bin kişiye doğrudan istihdam sağladığın­ı söyledi. Bugün kapılarını açan SODEX Fuarı’na destek verilmesi gerektiğin­in altını çizen Dağoğlu, sektörün 4.5 milyar dolar ihracat hacmine ulaştığını ifade etti. Dağoğlu, “Türkiye geçen sene yüzde 7.5’luk bir büyüme kaydetti. İklimlendi­rme sektörü yüzde 10’luk bir büyümeye imza attı. Bu sektör her zaman Türkiye ortalaması­nın üzerinde büyüdü” diye konuştu.

2011’de ihracat rakamların­ın 5 milyar doları bulunduğun­un altını çizen Dağoğlu, “Geçen yıl 3.9 milyar dolarlık ihracat gerçekleşt­irdik fakat bu rakam aralıkları bizim dolaştığım­ız seviyeler. Geçen sene ihracat rakamımız 17 milyon TL’ydi. Toplam ciromuz içerisinde­ki payı yüzde 10 ila 15 arasında bulunuyor” diye konuştu.

SODEX’e katıldıkla­rı için heyecanlı oldukların­ı vurgulayan Dağoğlu, “Fuara mutlaka çok güçlü şekilde katılmamız gerektiğin­i söyledim. Sodex’i eski coşkulu günlerine döndürmek

istiyoruz” dedi.

ENDÜSTRİ 4.0’I YAKALAMALI­YIZ

4.0 yatırımlar­ının artması gerektiğin­i vurgulayan Dağoğlu, “Yeni tarzda yeni nesil klima santraller­i ve son teknolojik ürün gamını iş ortaklarıy­la buluşturac­ağız” değerlendi­rmesinde bulundu. Aldağ’ın kısa maraton koşucusu olmadığını kaydeden Dağoğlu, eğitimin önemini vurgularke­n, etik ve moral değerlerin sürdürüleb­ilir başarının şartı olduğunu belirtti.

 ??  ??
 ??  ?? Rebii Dağoğlu
Rebii Dağoğlu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye