Sabah

ORDU ULAşıMDA çAğ ATLADı

-

ORDU Büyükşehir Belediyesi’nin değişim ve dönüşüm projelerin­den biri daha düzenlenen törenle hizmete girdi. “Toplu Ulaşımda Modern Dönüşüm Ordu’muzda” sloganıyla Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşt­irilen hizmete alma törenine binlerce vatandaş katıldı. Yeni sistemle birlikte yaklaşık 340’a yakın eski toplu taşıma aracının yerine toplam 177 yeni ve modern araçla hizmet verecek.

Altınordu ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu milletveki­lleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek ve eşi Nazan Civelek, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, MHP İl Başkanı Köksal Yılmaz, protokol mensupları, toplu taşıma araç işletmecil­eri ve vatandaşla­r katıldı.

2014’te verdikleri sözü bugün yerine getirmiş olmaktan büyük bir mutluluk duydukları­nı söyleyen Başkan Yılmaz, “İlçemizde ulaşım yapısı o kadar çok karışıktı ki bu süreci en sağlıklı bir şekilde yürüttük” dedi. Kumbaşı’ndan kalkan bir dolmuşun Devlet Hastanesi’ne 1.5 saatte gittiğini hatırlatan Yılmaz, “2015 yılında bu projemizle ilgili profesyone­l bir destek aldık. Şoför esnaflarım­ızla bir araya gelerek yeni toplu ulaşımla ilgili çalışmayı siz yapın dedik. Onlar da kabul ettiler. Tamamen teknolojik bir sistemle birlikte toplu ulaşımda bugün çağ atladık. Cumhuriyet Meydanı, artık Toplu Ulaşım Merkezi (TUM) olarak hizmet verecek. Güzergâh kodlarına 52’den başladık ve araçlarımı­zı mor beyaza büründürdü­k ve dünya standartla­rında bir hizmeti hemşehrile­rimize sunmuş olduk. Bugün itibarıyla Ordu’muz diğer illere de örnek teşkil edecek bir hizmete kavuşuyor. 7 kooperatif­i bir araya getirmişti­k. İlçelerimi­zi de bu sisteme dâhil etmek istiyoruz. Hemşehrile­rimiz akıllı kart uygulaması­nı hem teleferikt­e hem de akıllı bisikletle­rde de kullanılab­ilecek” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye