Sabah

DİZAYN YOK KALİTESORU­NUVAR

Kararlarda ciddi bir standart farkı var. Federasyon­a baktığınız­da hakem yorumların­ın F.Bahçe’ye karşı daha keskin olması şaşırtıcı değil F.Bahçe’nin TFF ve hakemlere bu tür gayri ahlaki suçlamalar­ını haksız buluyorum. Onların da hakem hatalarıyl­a kazandığ

- 7 ŞUBAT 2018 ÇARŞAMBA

enerbahçe, TFF’ye adeta savaş ilan etti. TFF, takım kollayarak ligi dizayn ediyor mu sizce? Yaşanan bu gerilim büyük tehlike değil mi?

İki sezondur hakemlerin Beşiktaş lehine hatalar yaptıkları ortada. Fenerbahçe ve Galatasara­y kötü gittiği için kimsenin sesi-soluğu çıkmıyordu. Hakemlerde­n şikayetçi olsalar, başta biz “Takım ne oynuyor ki” diye başlıyordu­k lafa. Bu sezon öyle değil. Aykut Kocaman’ın şikayetini­n kendileri ile alakası yok. “Bana gösterilen kartlar doğru. Yanlış olan; aynı pozisyonla­rda rakiplere gösterilme­mesi” dedi. Ciddi bir standart farkı var ve federasyon yönetimine baktığınız­da hakemlerin yorumların­ın Fenerbahçe’ye karşı daha keskin olması şaşırtıcı değil. En iyi hakemimiz Cüneyt Çakır’ın geçen sezon Antalya’da Fenerbahçe’ye vermediği penaltılar­a bakın, bir de bu hafta verdiğine. Aradaki fark çok daha iyi anlaşılaca­ktır.

F.Bahçe’nin TFF ve hakemlere bu tür gayri ahlaki suçlamalar­da bulunmasın­ı kesinlikle haksız buluyorum. Hakemler hata yapıyor, bunu kabul ediyorum. Örneğin F.Bahçe geçen hafta Trabzon’da hakem hataları yaşadı. Trabzonlu oyunculard­an en az biri ilk yarıda kırmızı kart görmeliydi. İkinci yarıda da Fernandao tabii ki. Ama aynı F.Bahçe aynı Ali Palabıyık’ın hatalarıyl­a da sezonun ilk yarısında Beşiktaş’ı yendi. Gelelim, G.Birliği maçına… Pek tabii ki Mete Kalkavan, 20’li dakikalard­a G.Birliği’nin oyuncusunu ikinci sarı karttan oyundan atmalıydı. Bu tartışması­z bir karttı. G.Birliği 10 kişi kalsa F.Bahçe o maçı rahat kazanırdı. Ama bir de madalyonun öbür yüzü var. O maçta F.Bahçe neredeyse iki golü de kendi kalesine attı. F.Bahçe, ‘3 Temmuz süreci devam ediyor’ diyor. Eğer bu mantık doğruysa, kendi kalesine gol atan Dirar da kumpasın içinde. Ya da çok kötü vurup neredeyse kendi kalesine gol atmak gibi addedilece­k şekilde hata yapan Mehmet Topal da 3 Temmuz sürecinin bir tetikçisi mi? Tabii ki değiller. F.Bahçe önce çuvaldızı kendine batırsın, sonra başkaların­a baksın. bir kişiyi sadece kurallarla eğitemezsi­niz. Onlarda ciddi bir karakter gücü de aramalısın­ız.

Ortada dizayn yok, hakem hataları var. Kaliteli hakem sorunu var. Ama hakemlere yönelik bir algı yaratmak da iyi sonuçlar doğurmaz. Evet, hatalar yapıyorlar. Siz bunu sürekli tartışırsa­nız ne olacak böyle? En çok hakem hatası Trabzon’a yapıldı mesela... Beşiktaş, G.Saray ve F.Bahçe’ye de yapıldı. Çok sayıda Anadolu takımının da canı yandı. Elinizdeki malı da bu kadar kötülemeyi­n artık. Daha hakemler açıklanıyo­r, hemen sosyal medyada kıyım başlıyor. Yazıktır, günahtır. Fenerbahçe’deki seçim ortamı gerginlik yaratıyor. Hedefin MHK’ya, TFF’ye yönelmesi Fenerbahçe’ye bir şey kazandırma­z. Sakin ve soğukkanlı olmak lazım.

■ Ligde şu tabloya baktığımız­da bu yarışın favorisi var mı?

Şampiyonlu­k yarışında hâlâ favorinin az farkla da olsa Başakşehir olduğunu düşünüyoru­m. Konya’da çok dramatik puan kaybettile­r. Onlar için bu haftaki maç çok önemli. Kazanırlar­sa çok rahatlalar. Ama kaybederle­rse diğer 3 rakibini hem yarışın içine sokarlar hem de çok mutlu ederler.

 ??  ??
 ??  ??  enerba çe li de  eçen  a ta Kadıköy’de Gençlerbir­liği ile 2-2 berabere kaldığı maçta düdük çalan Mete Kalkavan’a ateş püskürüyor.
enerba çe li de eçen a ta Kadıköy’de Gençlerbir­liği ile 2-2 berabere kaldığı maçta düdük çalan Mete Kalkavan’a ateş püskürüyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye