Sabah

SON DAKİKALARD­A GİZLİ

-

Benim adıma sürpriz olmadı. Git gide tansiyonun yükseldiği bir lig oluyor. Büyüklerin daha sert puan kayıpları yaşayacağı maçlar da olacak. Kulüpler, yöneticile­r, teknik adamlar ortamı geren açıklamala­r yapıyor. Çok tehlikeli bir durum var ortada.

İster büyük takım, ister küçük takım ol sahada yeterince koşup mücadele etmezsen kazanamazs­ın. İkinci yarı için ‘fikstür avantajı’ söylemi olmayacakt­ır. Üstteki bir takım, alttaki bir takıma rahatlıkla puan kaybedebil­ir. Sonuç, hiçbir maçın yüzde 100 favorisi yok. Bu puan kayıpların­a hem zirve yarışında hem de ateş hattında lig bitine kadar tanık olacağız.

Artık bundan sonra her takım için her şey daha da zor. Bu hafta çok net gördük ki en kaliteli kadroya sahip takım bile mütevazi Anadolu takımları karşısında rahatlıkla puan kaybedebil­iyor. Hatta düşmesine kesin gözüyle bakılan Karabük bile az da olsa umutlandı. Dolasıyla bundan sonra Karabük’ün oynayacağı her maç, her takım için çok zor. Büyük takımların tümünün puan kaybetmesi ligde heyecanı diri tutuyor. Kopmalar olmadı. Mesela bu hafta Başakşehir, Konya deplasmanı­nda kazanmış olsaydı ligde kısmi bir kopma olabilir, Başakşehir dışındaki tüm takımlarda moral bozukluğu yaratabili­rdi. Artık her maç final gibi ve her maç lig şampiyonlu­ğunu belirlemed­e büyük rol oynayacak. Özellikle bu takımların kendi aralarında yapacaklar­ı maçlar ciddi bir önem taşıyor. Bence bu hafta sürpriz olan Fenerbahçe’ninkiydi. Kendi sahasında, iyi bir Trabzon performans­ından sonra maçı galip bitireceği­ni düşünüyord­um açıkçası. Deplasmanl­ar artık her takım için çile getiriyor. Kazandıkla­rında bile çok zorlanıyor­lar. Beşiktaş uzatmada attı, Başakşehir de yedi. Kritik nokta burası, şampiyon olacaksan, bu dakikalar atacağın anlar olmalı. yapabilir değişikliğ­i

■ MHK, hakem Beşiktaş maçına Kalkavan, mi? Mete ile yaşadığı Caner Erkin F.Bahçe atanmış ancak uyarısıyla TFF’nin böyle nedeniyle Siz olay iddiaları var. değiştiril­miş maçıyla duydunuz mu? bir şey bir şey almadım. Böyle Böyle bir duyum dikkatsizl­iğinden tamamen MHK’nın yapılmışsa bu G.Saray Fırat Aydınus’un kaynaklanm­ıştır. Beşiktaş Kalkavan’ın ise maçına, Mete bir sakınca atanmasınd­a maçına düzey FIFA yok. İkisi de üst hakemi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye