Sabah

SBEUVRDAİY­ĞAİMSEAVLK­LAIYHA’TA VKAITSANKS­AEÇVDİOĞPİ­MEREMAASNE­T

Türkiye kahraman Mehmetçik için tek yürek oldu. Karaman’da kadınlar asker için patik ördü. Tekirdağ’da Romanlar Türk bayrakları­yla yürüdü. Çocuklar ise sınırda duvarları ay yıldızla sıvadı

- SABAH

SİİRT 3. Komando Tugay Komutanlığ­ı’ndan iki tabur asker törenle Afrin’e uğurlandı. Havalimanı­nda kurbanlar kesildi, Mehmetçik dualarla yola çıktı. Askerler kadar aileleri de gururluydu. Eşini Afrin’e uğurlayan Halime Gök’ün “Sevdiğim Allah’a, vatan da sevdiğime emanet. Bir ölür bin diriliriz. Gerekirse ben de vatan için canımı veririm” demesi herkesi duygulandı­rdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de teröristle­re karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı devam ederken halkın Mehmetçiğe olan desteği sürüyor. İstanbul Esenyurt’ta vatandaş 5 bin mektubu Mehmetçiğe destek için sınır hattına gönderdi. Karaman’da ise kadınlar asker için 50 çift çorap ördü. Hatay Reyhanlı’da ise çocuklar duvarlara ay yıldız resmederke­n Tekirdağ’da Roman vatandaşla­r “vatan sana canım feda” diyerek yürüdü. İşte yurt genelinden Mehmetçiğe destek manzaralar­ı:

■ KARAMAN: Karaman’ın Sarıvelile­r ilçesinde kadınlar, elleriyle ördükleri 50 çift yün çorabı Afrin’deki Mehmetçiğe gönderilme­k üzere belediyeye teslim etti.

■ ŞANLIURFA: Eyyübiye ilçesine bağlı Ulucanlar köyü sakinleri ve öğrenciler aralarında topladıkla­rı para ile köyün tepesine dev Türk bayrağı diktiler. Köydeki gençler ‘Bizler Afrin’e gitmeye hazırız’ mesajı verdiler.

■ BAYBURT: Bayburtlu 84 yaşındaki Bayram Daştan, askerlik şubesine dilekçe vererek gönüllü askere gitmek istediğini belirtti. Daştan, “Dedem şehit, babam gazi. Ben de savaşa gitmek istiyorum. Ya şehit olurum ya gazi” diye konuştu.

■ İSTANBUL: İstanbul Uçurtmacıl­ar Derneği, Mehmetçik’e destek olmak adına 60 metrekarel­ik dev Türk bayrağı uçurtmayı göklerde uçurdu. Dünyanın en büyük 4’üncü, ülkemizin ise tek şişme yastık-bayrak uçurtması olan 60 metrekare büyüklüğün­deki Türk bayrağı uçurtma önceki gün Maltepe sahilinde havalandır­ıldı. Dev Türk bayrağının yanında çocuklar da çok sayıda Türk bayrağı uçurtmalar­ını göklere uçurdu. Gökyüzünde­ki uçurtmalar renkli görüntüler oluşturdu. İstanbul Esenyurt’taki ilk, orta ve lise öğrenciler­inin Afrin’deki askerlere hitaben yazdığı “15’lilerin torunların­dan Mehmetçik’e” adlı 5 bin mektup, askerlere gönderilme­k üzere TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt’a teslim edildi.

■ YOZGAT: Yozgat’ın Kadışehri ilçesinde çobanlar, Suriye’nin Afrin bölgesinde süren Zeytin Dalı Harekâtı’na destek olmak amacıyla askerler için 41 küçükbaş kurbanlığı Hatay’a gönderdi.

■ BARTIN: Bartın’da bir grup kadın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı’na destek amacıyla Mehmetçik için atkı ve bere ördü.

■ MARDİN: Mardin Midyat’ta 2 bin kişi, gönüllü asker olmak amacıyla dilekçe verdi. İlçe Belediyesi de, 70’inci Mekanize Tugay Komutanlığ­ı’na “Zeytin Dalı Harekâtı” nedeniyle plaket takdim etti.

■ NİĞDE: Niğde Gençlik Merkezi’nce askerlere destek kapsamında toplanan kurutulmuş meyve ve elmalar

Hatay’ın Hassa ilçesindek­i sınır birliğine ulaştırıld­ı.

0HKPH LD 0

HD UH L

ENEL LHYH

6gK0EN

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye