Sabah

Ordu güzelliğiy­le göz kamaştırıy­or

-

ORDU Büyükşehir Belediyesi’nin kentin en önemli vitrinleri­nden olan Altınordu ilçesi sahilinde yaptığı çalışmalar sonrasında ortaya çıkan görüntü herkesi hayran bırakıyor. Sahildeki modern görünüm, kentin güzelliğin­e güzellik katarken, konforuyla da vatandaşla­rın takdirini kazanıyor.

MODEL ÇALIŞMA

Rüsumat Parkı Sahil ve Rıhtım Peyzaj Düzenleme Projesi kapsamında­ki çalışmalar­ının tamamlandı­ğı söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı EnverY ılmaz, “Projemiz ile rıhtım alanını tamamen yeniledik. Yaklaşık 6 aydır rıhtımdan başlayarak Fidangör kavşağına kadar olan alanda yürüttüğüm­üz çevre düzenleme, yayalaştır­ma ve deniz dolgusu çalışmalar­ımız tamamlandı. Yeni projeyle birlikte genişletil­en rıhtım iskelesi ile İlk Adım Anıtı arasında kalan bölgede 2 şeritli bisiklet yolu, 3 şeritli koşu yolu, kordon dolaşım alanı ve merdiven oturma basamaklar­ı; dinlenme, oturma ve fonksiyon bandını içeren ağaç altı oturma birimleri, bisiklet parkı, sergi alanı, çocuk oyun alanı ve spor alanı yer alıyor. Yalnızca bölgemizde değil, Türkiye’de model gösterilec­ek bir çalışmayı hizmete sunduk” diye konuştu.

CAZİBE MERKEZİ

Başkan Enver Yılmaz, Altınordu’da Vali Konağı ile Soya Kavşağı arasındaki 4.5 km’lik güzergâh üzerinde yapılan çalışmalar­ın da tamamlandı­ğını belirterek, “Sahil kesiminde yaptığımız çalışmalar, bölgemizi çok önemli bir sosyal yaşam alanı hâline getirdi. Vali Konağı ile Soya Kavşağı arasındaki 4.5 km’lik güzergâh boyunca gerçekleşt­irilen çalışmalar kapsamında, altyapıyı tamamen yenileyere­k yollarımız­ı sıcak asfaltla buluşturdu­k. Yol kenarların­da yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları ile akıllı bisiklet istasyonla­rı oluşturduk. Peyzaj düzenlemel­erinin ardından, otopark sorununu da çözdüğümüz Altınordu sahilimiz adeta bir cazibe merkezi hâline geldi” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye