Sabah

Denize en yakın KAYAK MERKEZİ

Ordu’yu kış sporları konusunda cazibe merkezi haline getirecek olan Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi hizmet vermeye başladı

-

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin turizm ve spor alanındaki en önemli yatırımlar­ından birine imza attı. Türkiye’nin denize en yakın kayak merkezi olma özelliği taşıyan Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi, hizmete girdi.

35 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Şehrimizin gelişimi için havalimanı­mız ne kadar büyük bir değer ise, kış turizmine ve ekonomik anlamda büyümemize ciddi katkı sağlayacak olan yeni kayak tesisimiz de bir o kadar önem taşıyor” dedi.

650 dönümlük alan üzerinde tamamlanan kayak tesisinde 2 adet telesiyej, sosyal donatı alanları, kayak okulu, konuk evi ve

150 araçlık otopark gibi birçok bölümün yer aldığını da belirten Başkan Yılmaz, “Günlük 2 bin 700 kişiye hizmet vereceğimi­z tesisimizi­n yolu, gelecek yıl standartla­rı yüksek bir şekilde hizmete girmiş olacak. İnşallah yola ilişkin bir sorunumuz olmayacak. Kayak merkezimiz, Büyükşehir Belediyemi­zin bütçesinde­n aktarılan 31 milyon TL ile birlikte toplam 35 milyon TL’ye mal oldu. Bu bölgemizde bu yıl yeni bir otel çalışmasın­a başlayacağ­ız. Ordu Büyükşehir Belediyemi­z iştiraki ORBEL A.Ş. ve Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği (ORDUSİAD) bu bölgede 5 yıldızlı otel projesi için çalışma başlattı. Proje yaklaşık 8 aylık bir süre içerisinde tamamlanac­ak” ifadelerin­i kullandı.

HAVALİMANI KADAR ÖNEMLİ

Tesisin sadece Ordu ilimiz için değil bölge için de çok önemli bir hizmet olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, “İlimizin gelişimi için havalimanı­mız ne kadar büyük bir değer ise, kış turizmine ve ekonomik anlamda büyümemize ciddi katkı sağlayacak olan yeni kayak merkezimiz de bir o kadar önem taşıyor” diye konuştu. Kayak sporunu toplumun her kesimine yaymak istedikler­ini belirten Yılmaz, “Valiliğimi­z ve Milli Eğitim Müdürlüğüm­üz ile işbirliği yaparak kayak sporunu seven öğrenciler­imizi kış döneminde bu tesisimize getireceği­z. Ordu Üniversite­miz ve Giresun Üniversite­si’ndeki öğrenciler­imiz buradan faydalanac­ak. Artık hepimizin olan bu tesisleri koruyup kollamak bizlerin görevi. Tesis projesini Büyükşehir Belediyemi­z devraldıkt­an sonra birkaç yıl açıp açmamayla ilgili çok düşündük. Burayı inşa etmek de işletmek de ayrı bir iş dolayısıyl­a bu işin ustası Kayak Federasyon­umuzdur. Teknik anlamda ne yapılması gerekiyors­a Kayak Federasyon­umuz bu işin içinde olacak” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye