Sabah

İşçi başına 2.029 TL destek

Torba tasarı ile yeni eleman alındığınd­a asgari ücret üzerinden tüm vergi ve primleri devlet ödeyecek. İki sektörde ise destek brüt asgari ücreti bulacak Bank Asya A Grubu hissedarla­rına fezleke

- FARUK ERDEM YA=D,

tasarı ile yeni eleman alındığınd­a asgari ücret üzerinden tüm vergi ve primleri devlet ödeyecek. Böylece teşvik miktarı brüt asgari ücreti yani 2.029,5 TL’yi bulacak.

Meclis’e sevk edilen torba tasarı özellikle istihdam teşvikleri­yle ilgili çok önemli düzenlemel­er içeriyor. Tasarı bu haliyle yasalaştığ­ında 2020 sonuna kadar (1 Ocak 2018- 31 Aralık 2020 döneminde) işe alınan yeni elemanlar için12 ay süreyle, gelir vergisi stopajı, damga vergisi ve sosyal güvenlik primi desteği teşviki getirecek. İmalat ve bilişim sektöründe faaliyet gösteren iş yerlerinde ilave işe alınacakla­r için hesaplama prime esas kazanç tutarları üzerinden yapılacak. Yani kaç lira brüt maaşı varsa ona göre teşvik alınacak. Böylece teşvik miktarı brüt asgari ücreti yani 2.029,5 TL’yi bulacak. Kadın,

genç ve engelli istihdamın­da teşvik süresi 12 ay yerine 18 ay olarak belirlenec­ek. İmalat sektöründe çalışan küçük işletmeler­e ve esnafa 2018 yılında uygulanmak üzere, 18 yaşından büyük ve 25 yaşından küçük en fazla iki kişi ilave istihdam sağlamalar­ı halinde asgari ücret üzerinden iki ayda bir ücret desteği verilecek. Yeni tasarıya göre destekleri­n hesap taslağı da solda:

ANADOLU Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca, Bank Asya’nın yönetim organların­ı belirlemed­e, ticari ve idari karar almada yetki ile oy hakkı bulundukla­rı gerekçesiy­le A Grubu 74 hissedar hakkında “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan onar yıla kadar hapis istemiyle fezleke düzenlendi. Fezleke, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na gönderildi.

 ??  ??
 ??  ?? YENİ ELEMAN,N MAAŞ HESAB,
YENİ ELEMAN,N MAAŞ HESAB,
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye