Sabah

7 ÇOCUĞUM VAR VATANA FEDA OLSUN

Eşi Afrin’den atılan roketle şehit düşen Ayşe Sinirli’nin Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a söylediği bu sözler Türk milletinin vatan sevgisinin ifadesi oldu

-

ENERJİ Bakanı Berat Albayrak, Reyhanlı’da PYD/PKK’nın roket saldırısın­da şehit olan Ahmet Şanverdi, Fatma Avlar ve Rıfat Sinirli’nin taziye çadırların­ı ziyaret etti. Albayrak, ailelerle tek tek sohbet edip başsağlığı diledi.

BİZ KÜRT’ÜZ YAVRUM...

ŞEHİT eşi Ayşe Sinirli, Albayrak’a “Biz Kürt’üz yavrum. Kürt kızı Kürt’üm ama Türk bayrağı altında yaşıyoruz. Bu bayrak inmeyecek inşallah. Bizim duamızla, Rabbimizin yardımıyla inmeyecek” dedi.

KANIM, CANIM SANA DUA EDİYOR

ALBAYRAK, taziye sırasında Cumhurbaşk­anı Erdoğan’la Ayşe Sinirli’yi telefonla görüştürdü. Sinirli, Erdoğan’a “4 kızım ve 3 oğlum var hepsi vatana feda olsun. Kanım, canım, damarım sana dua ediyor. Yüce Rabbim yanınızda olsun”

ifadesini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Hatay’ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçelerind­e terör örgütü PKK/PYD’nin attığı roketler sonucu yaşamını yitiren şehitlerin yakınların­ı ziyaret etti. Bakan Albayrak’ın Cumhurbaşk­anı Erdoğan’la görüştürdü­ğü, şehit eşi Ayşe Sinirli’nin sözleri, tüm Türkiye’nin hislerine de adeta tercüman oldu: “4 kızım, 3 oğlum var. 7 evladım da vatana feda olsun. Ölürsek cennet, kalırsak vatan bizim.”

BABANIN METANETİ

Berat Albayrak dün gittiği Hatay’da ilk olarak Mustafa Kemal Mahallesi’nde Ahmet Şanverdi’nin ailesini ziyaret edip, taziyeleri­ni iletti. Daha sonra Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Fatma Avlar’ın Gültepe Mahallesi’ndeki ailesini ziyaret etti. Baba Ahmet Avlar ile sohbet eden Albayrak, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın taziyeleri­ni iletti. Baba Avlar, “Bizleri kimse yıkamaz. Şehidimizi rabbimiz yanına aldı. Allah şehitliği her insana nasip etmez” diye konuştu.

‘BEN ŞEHİT OLACAĞIM’ DEMİŞ

Bakan Albayrak’ın bir sonraki durağı şehit Rifat Sinirli’nin ailesi oldu. Bakan Albayrak’ı çok sevdiğini söyleyen şehit eşi Ayşe Sinirli defalarca kendisine sarıldı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı telefonla arayan Berat Albayrak, şehit Rifat Sinirli’nin eşi ve çocukların­a “Ben şehit olacağım. Bu yola başkoydum” dediğini ve sokağa çıktıktan sonra şehit olduğunu aktardıkta­n sonra telefonu Ayşe Sinirli’ye verdi.

Ayşe Sinirli’nin Erdoğan ile yaptığı görüşmedek­i sözleri ise duyanların gözünü yaşarttı: “Kürt kızı Kürdüm ama Türk bayrağı altında yaşıyoruz. 4 kızım var 3 oğlum var sana, vatana feda olsun. Hz. Ali’nin kılıcı askerimizi­n elinde olsun, zaferi kazansın. Bu bayrak inmeyecek inşallah. Ölürsek cennet bizim kalırsak vatan bizim.”

Berat Albayrak, Kırıkhan’da şehit Uzman Çavuş Ahmet Bayram’ın taziye çadırına uğradıktan sonra yine roket saldırısı sonucu hayatını kaybeden TEDAŞ personeli Şahin Elitaş’ın evinde anne ve babası ile görüştü. Şehit babası Bostan Elitaş, “Askerde nişancıydı­m, beni de askere alın” dedi. Anne Emine Elitaş da, “O askerlerim­ize bir lokma ekmek de mi yapamayız? Su götürsem yeter bana. Ben de askere gitmek isterim” dedi. Yunus EmrE KAVAK -YAsEr ÇAPAROĞLU / SABAH

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye