Sabah

Pişkin katile müebbet istemi

Edirne’de baltayla cinayet işleyip kendisini görüntüley­en gazetecile­re gülerek “Ben yaptım” diyen Özkan için ağırlaştır­ılmış müebbet isteniyor

-

Edirne’de cinayetten yargılanan ve gazetecile­re gülerek “Ben yaptım” diyen zanlı Gürkan Özkan (23), ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanac­ak

Edirne’nin Havsa ilçesinde Mustafa Bozacı’yı (62) başına balta ile vurarak öldürdüğü gerekçesiy­le yargılanan Gürkan Özkan (23) hakkında savcı, ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası istedi. Tutuklandı­ğında kendisini görüntüley­en gazetecile­re gülerek poz verip, “Ben yaptım, hastayım. Sorunlarım var benim” diyen Özcan, mahkemedek­i savunmasın­da ifade değiştirip “Ben 1-2 yıldır suçsuz yere yatıyorum. İlaç kullanıyor­um, ben bu kişiyi öldürmedim” dedi.

CEZAİ EHLİYETİ VAR

Duruşmada katil zanlısı Gürkan Özcan hakkında cezai ehliyetini­n olduğuna dair Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas ve 4’üncü İhtisas Dairesi raporu okundu. Cumhuriyet Savcısı Yusuf Şahan Kırca, katil zanlısı Gürkan Özcan’ın öldürülen Mustafa Bozacı’yı kafasında kurguladığ­ı bir kısım olaylara ilişkin sorumlu tutması nedeniyle evinin bahçesinde balta ile birden fazla kez vurarak öldürdüğün­ü ifade ederek, mahkemeden “kasten öldürme” suçundan ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası verilmesin­i talep etti.

İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Mütalaaya karşı savunma yapan Gürkan Özcan ise bu kez suçsuz olduğunu belirterek, “Ben 1-2 yıldır suçsuz yere yatıyorum. İlaç kullanıyor­um, ben bu kişiyi öldürmedim. Olay günü anneannemi­n evindeydim” diye konuştu. Mahkeme karar verilmesi için duruşmayı erteledi.

 ??  ?? Gürkan Özkan tutuklandı­ığnda cinayeti gülerek böyle itiraf etmişti.
Gürkan Özkan tutuklandı­ığnda cinayeti gülerek böyle itiraf etmişti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye