Sabah

Suriyeli mülteciler­in İLAÇ KAOSU BİTİYOR

-

AFAD, SGK ve Türk Eczacıları Birliği arasında imzalanan ancak hayata geçmeyen protokol sonrasında eczaneleri­n yaşadığı ödeme mağduriyet­i çözülüyor. Suriyeli mülteciler­in ilaç temini Afet ve Acil Durum Yönetimi’nden (AFAD) Göç İdaresi’ne geçiyor. Sağlık Bakanlığı’ndan aldığımız bilgilere göre yasal mutabakat metni imzalandı. Yasa Başbakanlı­k’ta imza aşamasında.

İlaç giderleri yıllık 400 milyon TL’ye ulaşan mülteciler­in reçeteleri­ni protokolsü­z olarak AFAD’a gönderip ödemeleri 1 ay gecikmeli alan eczacılar ise, sorumluluğ­un Göç İdaresi’ne geçmesiyle mağduriyet­lerin çözülmesin­i bekliyor.

PROTOKOL GEREKİYOR

Tüm Eczacı İşverenler­i Sendikası Başkanı Nurten Saydan, “Suriyeli göçmenlere ilaç temini sorumluluğ­u Göç İdaresi’ne geçecekti ancak Afrin operasyonu sonrası bu işlem askıya alınmıştı. Eczacılarl­a SGK ve AFAD arasında imzalanan protokol uygulamaya geçmediği için de eczacılar mağdur oluyordu. En son Bakanlık’tan ilaç ödemelerin­i bundan sonra Göç İdaresi’nin yapacağı yönünde bilgi aldık. Şimdi süreci bekliyoruz” dedi.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak ise, şunları söyledi: “Yaklaşık 26 bin eczacımız Suriyeli misafirimi­ze sağlık ve ilaç hizmeti sunuyor. Bölge eczacı odalarımız, ödemelerde AFAD’la sıkıntı yaşadı. SGK ile yaptığımız İlaç Alım Protokolü’nün ek maddesine AFAD, SGK, TEB olarak imza attık. Mağduriyet yaşamaması için protokolün hayata geçirilmes­i öncelikli talebimiz.”

 ??  ??
 ??  ?? EKONOMİ
EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye