Sabah

Kayseri işte bu şirketlerl­e lig atlıyor!

-

Türkiye’nin önemli sanayi kentlerind­en biri olan Kayseri’ye iner inmez istikameti­miz Organize Sanayi Bölgesi OSB oluyor. Çünkü

0 ’de 1 milyar dolar ihracat yapan, bu yıl da 2 2 milyar dolar hedefleyen Kayseri’de üretimin kalbi, OSB ve üretim ağırlıklı bir serbest bölgede atıyor.

Sabah Jazetesini­n il buluşmalar­ı kapsamında geldiğimiz Kayseri’de ilk durağımız Boydak +oldinJ’e ait üretim tesisleri Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in evsahipliğ­inde, Boydak Holding’e TMSF tarafından &(2 olarak atanan $lpaslan Baki (rtekin ve ekibiyle birlikte fabrikayı dolaşıyoru­z.

Kendisi elektronik mühendisi olan ve girişimcil­iğiyle bilinen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şirketleri­ni ikiz kardeşine bırakıp siyasete atılsa da Kayseri ekonomisin­i kalkındıra­n firmaları takip etmeyi bırakmıyor.

Başkan Çelik’le birlikte mobilya tesislerin­i dolaştığım­ız Boydak Holding’e gelince... TMSF’ye geçen ve kayyum atanan en büyük şirket konumundak­i Boydak +oldinJ, 2017’de

6 milyar TL ciro, 800 milyon lira kkr, 2 5 milyar TL’yi aşan ihracat ve 13 bine ulaşan çalışan sayısıyla sadece Kayseri’nin değil Türkiye’nin de en büyük sanayi kuruluşlar­ı arasında. Boydak Holding’in 2017’deki toplam büyümesi yüzde 25’lerin üzerine çıkarken, sadece mobilya Jrubunda bu oran yüzde 45’lere ulaşmış durumda. &(O (rtekin, holdingin cirosunun yarısının mobilyadan geldiğini, geçen yıl yapılan KDV indirimind­en pozitif etkilendik­lerini söylüyor. Boydak Grubu İstikbal, Bellona ve Mondi ile hem Türkiye’de hem de yurtdışınd­a önemli bir büyüme rakamına ulaşmış. &(O (rtekin, toplamda 2’si Kayseri dışında olmak üzere 13 fabrikası bulunan Boydak’ta mahkeme sürecinin devam ettiğini ve bu sırada şirketin en iyi bir şekilde yönetilmes­ine büyük önem verdikleri­ni söylüyor. Halihazırd­a 53 milyon dolara mal olan 6’ncı fab- rika yatırımıyl­a uğraşan grup şirketleri­nden Boytaş başta olmak üzere Boydak’ta (ndüstri 4 0 konusundak­i çalışmalar da hız kazanmış. Gezdiğimiz entegre fabrikalar­da robotların da katıldığı üretim süreçlerin­de gelinen aşamaya bizzat tanıklık ediyor ve üretim sürecini kısaltan, maliyet ve zaman avantajı kazandıran pek çok inovasyonu­n şirketin Ar-Ge’sinden çıktığını öğreniyoru­z.

 ??  ?? Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, (sağda) Boydak Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin ile fabrikayı dolaştık.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, (sağda) Boydak Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin ile fabrikayı dolaştık.
 ??  ?? Şelale KADAK
Şelale KADAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye