Sabah

Benim özel gururum!..

-

Hürriyet Ekonomi sayfasının manşetinde bir haber.. “Global Türkler..” Bir numaralı ekonomi dergisi Capital, iş dünyasında çok önemli pozisyonla­rda bulunan Türkler’in listesini yayınlamış.. Ülkemin uluslarara­sı gururu 50 kişi.. Ama benim de özel gururum.. Niçin?. Birinci sırada, 1979 Split Akdeniz Oyunları’ndan beri yakın ve özel dostum Muhtar Kent var. CocaCola Yönetim Kurulu Başkanı..

Coca-Cola’ya merdivenin en alt basamağınd­an girip, sonunda “1 numaraya gelen” Türk.. Hayatı roman olur, film olur.. Öyle bir başarı öyküsüdür, Muhtar’ınki..

Üç numarada Tufan Erginbilgi­ç var. BP’nin Küresel Rafinaj ve Pazarlama Gurubu CEO’su..

Soy adına dikkat.. Erginbilgi­ç.. Kilis Müftüsü Muharrem Efendi’nin torunu.. Annemin kardeşi Hayati Dayımın oğlu.. Hayati Dayım.. Bizim aileyi tümüyle Galatasara­ylı yapan adam.. Kardeşi fena halde Fenerli Necati Dayımın (Gürcan Bilgiç’in babası) tüm gayretleri­ne rağmen üstelik..

Sevgili kuzenim

Tufan da

BP’ye (British

Petrolium) çok alt basamaklar­dan girdi ama baş döndürücü hızla yükseldi. Onu Türkiye’de çok bırakmadıl­ar. Hemen Londra’ya aldılar. Hızla orda tırmandı. Şimdi bu liste benim özel gururum olmaz da ne olur?.

SEVDİĞİM /$)/$5

Şans insana bütün nimetleri verir de, insana yine de onları tadabilece­k bur ruh gerekir. ª /QPVCKIPG

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye