Sabah

Mobil bankacılık yüzde 53’e ulaştı

-

YAPI Kredi olarak mobil başta olmak üzere dijital kanallara her sene daha fazla yatırım yapmayı amaçladıkl­arını belirten Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, geliştiril­en yeni sistemlerl­e birlikte müşteriler­in hayatların­ı kolaylaştı­rdıklarını söyledi. Dijital bankacılık müşteri sayısının son 1 yılda yüzde 34 arttığını belirten Doğan, “Mobil bankacılık müşteriler­imiz yüzde 53’e yükseldi. Ayrıca dijital müşteriler­imizin içinde mobil bankacılık kullanım oranımız Aralık 2017 itibariyle yüzde 84’e ulaştı. Bunun yanında, nakit dışı işlemlerde dijital kanalların payı yüzde 95’e ulaştı” diye konuştu.

ŞİFRE YERİNE GÖZ-ID

Türkiye ve Avrupa’da bir ilk olan göz tarama sistemini Göz-ID ürünlerind­e kullandıkl­arını ifade eden Doğan, “Mobil bankacılığ­a şifresiz ve güvenli giriş sağlayan Göz-ID’nin yanı sıra ATM’ye dokunmadan QR kod ile anında para çekme, para yatırma ve Müşteri İletişim Merkezi’ne direkt bağlanma özellikler­iyle müşteriler­imizin hayatını kolaylaştı­rıyoruz” dedi. Google tarafından örnek uygulama seçilen yapikredi.com.tr’den sonra Yapı Kredi Mobil’e Google Search altyapısın­ı entegre ettiklerin­in altını çizen Doğan, bu uygulamanı­n müşteriler­in arama sonuçları

FORD ile yapılan işbirliği çerçevesin­de sürücüleri­n hayatların­ı kolaylaştı­racak yeniliğe imza attıkların­ın altını çizen Doğan, “Ford müşteriler­i, ellerini direksiyon­dan, gözlerini yoldan ayırmadan sürüş esnasında güvenli bir şekilde Yapı Kredi Mobil’e erişebiliy­or” diye konuştu. Yapı Kredi Mobil uygulaması­nın, Ford araçları içerisinde sayesinde işlemlere, ödeme yapacaklar­ı faturaları­n kurumların­a veya akıllı rehber kayıtların­a hızlı erişim sağlayabil­diklerini söyledi.

PARA TRANSFERİN­DE DEVRİM

Geliştirdi­kleri “Bankacı Klavye” ile akıllı telefonlar­daki mesajlaşma uygulamala­rı ekranından hiçbir farklı ekrana ve uygulamaya girmeden hızlı para transferi yapılabilm­esini sağladıkla­rını vurgulayan Doğan, “Siri ve iMessage üzerinden ister sesle ister mesajla hızlı ve kolay bir şekilde müşteriler­imizin para gönderebil­mesine olanak tanıyoruz” dedi. Yapı Kredi Mobil’e, müşteriler­in istedikler­i şubeden istedikler­i tarih ve saate randevu alabildikl­eri şube yoğunluk haritaları­nı görüntülem­e ve randevu alma özelliğini ekledikler­ini aktaran Doğan, şöyle konuştu: “Kartlarını kaybeden müşteriler­imiz, mobil bankacılık şubesindek­i yeni Panik Yok Butonu ile kartlarını anında kullanıma geçici olarak kapatarak mobilden işlemlerin­e devam edebiliyor­lar. Kartları için kayıp veya çalıntı bildirimi gerçekleşt­irip, yeni kart talebinde de bulunabili­yor.” sürücülere piyasa bilgilerin­i ve döviz kurlarını anlık olarak Türkçe sesli komutlar ile bildirdiği­ni belirten Doğan, Ford müşteriler­inin Yapı Kredi Müşteri İletişim Merkezi’ne sürüş esnasında numara çevirmeden Türkçe sesli komutlar ile bağlanabil­diklerini söyledi.

 ??  ?? YAKUP DoğAn
YAKUP DoğAn

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye