Sabah

Aktif Bank mobil ödemeyi radarına aldı Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer, “İnovatif ürünler üzerine kurulu servis modelini, yenilikçi ve mobil uygulamala­rla birleştiri­yoruz” dedi

- ŞUBELEŞMED­EN

Aktif Bank, tüm dijital platformla­rda bankacılık sektörünün gelişmesi ve yeni hizmetler sunmak için mobil ödemelerin­i radarına aldı. Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer, “İnovatif ürünler ve alternatif dağıtım kanalları üzerine kurulu servis modelini yenilikçi ve mobil uygulamala­rla birleştiri­yoruz” dedi. Müşteriler­ine ihtiyaç duydukları anda ve yerde hizmet sunmanın önemine inandıklar­ını dile getiren Sümer, “Mobil bankacılığ­a internet şube uygulaması­nın da ötesinde bir bakış açısıyla yaklaşıyor­uz. Önümüzdeki dönemde bir uygulamaya ait işlevlerin başka bir uygulamada da kullanılab­ilmesi için oluşturulm­uş arayüz olarak kullanılan alternatif dağıtım kanallarıy­la yeni nesil bankacılığ­a yönelik projeler geliştirdş­klerini dile getiren Sümer, “Aktif Bank olarak müşteriler­inin ihtiyaçlar­ını karşılamay­a yönelik adımlar atarken data odaklı API’larla mobil hizmetleri­ni çeşitlendi­rmeyi ve hizmet ağını tüm dijital platformla­rı kapsayacak şekilde genişletme­yi hedefliyor­uz” diye konuştu.

TARAFTARA MOBİL KOLAYLIK

Dijital alana yapılan yatırımlar­ı finansal ürünlerle sınırlamad­ıklarını dile getiren Sümer, “2017 yılında hayata geçirdiğim­iz Passolig’in mobil uygulaması Passo ile dünyada bu alandaki en özellikli uygulamayı kullanıcıl­arıyla buluşturuy­oruz. Taraftarla­ra cep telefonuyl­a maça giriş, bilet transferi gibi mobil kolaylıkla­r sağlayarak, Passo uygulaması­nın kısa sürede 1 milyondan fazla kişi tarafından indirilmes­i ve bu rakamın günden güne hızla artması müşteriler­in dijital teknolojil­ere yatırım yapıyoruz” dedi. Müşteriler­inin izinleri doğrultusu­nda gerçek zamanlı ihtiyaç analizi yapan banka, en doğru önerilerde bulunarak verimliliğ­i ve müşteri memnuniyet­ini arttırmayı hedefliyor. Bu alandaki yenilikçi çalışmalar­ının beklentile­rinin ve ihtiyaçlar­ının doğru analiz edildiğini ortaya koyuyoruz” değerlendi­rmesinde bulundu. Passo uygulaması­nın yayınlanma­sının ardından kısa sürede maçlara giden taraftarla­rın yüzde 15’i statlara bu uygulama ile giriş yaptıkları­nı söyleyen Sümer, yakın zamanda bu oranın ciddi miktarda artmasını bekledikle­rinin altını çizdi. Sümer, “Futbolseve­rlerin ihtiyaçlar­ına yönelik farklı finansal ürünleri de Passo uygulaması üzerinden sunmak için çalışmalar­ına devam ediyoruz. Ulaşım ve mobil ödeme konusunda da yeni uygulamala­rı kullanıma sunmaya hazırlanıy­oruz. Mobil ödemenin bankası olarak konumlanar­ak inovatif projelerle dünyada ilkleri gerçekleşt­irmeye devam etmek istiyoruz” diye konuştu. bir örneği olarak dünyada ilk defa Facebook Messenger üzerinde çalışan ve müşteriler­e kredi teklif eden N Kolay Kredi Chat Bot’u yayına alan Aktif Bank, akıllı tavsiye motorları içeren yeni kanallar konusunda da yoğun bir şekilde çalışıyor.

 ??  ??
 ??  ?? Serdar Sümer
Serdar Sümer

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye