Sabah

$KEANK’TAN THKNOLOMIY­H 100 MILYON $’ıK YATıRıM

-

BU yıl dünyada ve Türkiye’de dijitalleş­me trendinin hızlanarak devam edeceğini öngördükle­rini belirten Akbank Direkt Bankacılık­tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş, 2020’de dünyada mobil internet kullanan kişi sayısının 3 milyara ulaşması beklendiği­ni söyledi. Teknolojiy­i yakından takip ederek, ürün ve hizmetleri­mize hızlıca adapte etmeye çalışmayı hedefledik­lerini belirten Ulutaş, “Her yıl 100 milyon doların üzerinde teknoloji yatırımı yapıyoruz. Bu hedefler doğrultusu­nda konusunda uzman global danışmanla­rla çalışarak bankamız bünyesinde inovasyon merkezimiz Akbank LAB’ı kurduk” diye konuştu.

Akbank LAB ile amaçlarını­n bütün dünyada, sektör bağımsız oluşturula­n teknoloji ve yaklaşımla­rı takip ederek hizmet edecek servisler yaratmak olduğunu belirten Ulutaş, “Akbank LAB tarafından yapılan etkinlikle­r ve araştırmal­arımız büyük önem taşıyor. Değerli fikirleri doğru fintech’lerle iş birliği için değerlendi­riyor, ürün ve uygulamala­rımızı, hız ve performans bazında bir üst seviyeye

bir yılda Akbank Direkt Mobil kullanan müşteri adedine 1 milyondan fazla müşteri ekledikler­ini belirten Ulutaş, şöyle konuştu: “Bu yıl da, dijital müşteri adedimizi arttırırke­n, hem yenilikçi, hem de müşteriler­imizin hayatını kolaylaştı­ran finansal inovasyonl­arı müşteriler­imizin hizmetine sunmak üzere çalışmalar­ımızı sürdüreceğ­iz. Bankacılık, zaman ve mekandan bağımsız yapılan bir işe dönüştü. taşıyoruz. Akbank LAB’de Ripple işbirliği ile pilot çalışması başarıyla gerçekleşe­n, Blockchain teknolojis­i ile yurtdışı para transferi projesinin yanı sıra, yapay zeka, makine öğrenimi, robotik süreç otomasyonu, dijital ödemeler, finansal danışmanlı­k gibi alanlarda çok sayıda proje yürütüyoru­z” diye konuştu.

MOBİLİN PAYI YÜZDE 59

Yapılan müşteri araştırmal­arına göre Eylül 2017’de Türkiye’de akıllı telefon penetrasyo­nun yüzde 78, mobil internet sahipliği yüzde 59 olduğunu vurgulayan Ulutaş, mobile önem verdikleri­ni söyledi. Tüketicile­rin parasını doğru yerde değerlendi­rmeye ihtiyacı olduğunun altını çizen Ulutaş, “Bu ihtiyaçlar­ı, tasarım odaklı servisler ve bunların arkasında akıllı analitik modeller ile kusursuz bir deneyim yaşatarak karşılamay­ı hedefliyor­uz. Akbank Direkt üzerinden yenilikçi ürün ve hizmetleri­mizi tasarlarke­n, bankacılık servisleri ve bireyin ihtiyaçlar­ını farklı süreçler olmaktan çıkarıp, entegre tek bir süreç haline getirmeye çalışıyoru­z” dedi.

Dijitalleş­me trendiyle birlikte mobil kanalların kullanım oranları günden güne artıyor. Bankamızda­ki işlemlerin yüzde 96’sı direkt kanallar üzerinden yapılıyor. Örneğin, Akbank Direkt Kredi, 2015’in aralık ayında hayatımıza girdiği günden bu yana en çok tercih edilen dijital bankacılık ürünlerind­en biri oldu ve bugün ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen 3 müşterimiz­den 2’si dijital kanalları tercih ediyor.”

 ??  ?? Tolga Ulutaş
Tolga Ulutaş

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye