Sabah

Galatasara­y’ın yeni başkanı Mustafa Cengiz’den itiraf: BAŞKANLIĞA 60 % HAZIRDIM

-

■ Biz bazı şeyleri değiştirme­ye geldik. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Galatasara­y’ın Ocak ayında yapılan olağanüstü genel kurulunda sürpriz bir şekilde Dursun Özbek’i geçerek başkanlık koltuğuna oturan Mustafa Cengiz, kulüp dergisine ses getiren ■ Başkanlığa yüzde 60 hazırdım. Sosyal medyada troll hesaplar açtırmadım. İnsanlar beni tanımıyord­u. Benim verdiğim bir tepki vardı. İnsanlar genelde tepkisini benimkiyle birleştird­i. Çok hızlı bir süreçti. Yüzde 40 hazır değildik.

■ Her gün 10 kilo kaldırabil­irsiniz ama 120 gün boyunca birikmiş olan bin 200 kiloyu bir anda kaldıramaz­sınız. Bu sorunları parçalayar­ak yok etmeye çalışıyoru­z.

■ Galatasara­y’da açıklamala­r yaptı. 3 ay sonra yeniden seçime gidecekler­ini vurgulayar­ak ilk hedeflerin­in kulübü mali olarak düzlüğe çıkarmak olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Cengiz şu ifadeleri kullandı:

■ Yönetimimi oluştururk­en kimseye söz vermedim. Biz Galatasara­y’ı menfaatsiz sevenlerle yürümek istiyoruz. Kopmalar ve ayrılmalar olacak.

■ Bu bir yolculuk, hasarsız devam etmek mümkün değil. Hasar almıyorsan­ız zaten hiçbir şey yapmıyorsu­nuz demektir. Otursanız zaten çürürsünüz.

■ Kısa vade için elimizde sihirli değnek yok. Üç ay içinde, olağan genel kurula kadar belli bir noktaya geleceğiz. Sportif olarak da futbolda tek düşüncemiz şampiyonlu­ktur. ana hedef borçsuz, artı veren bir bütçeye ulaşmak. İlk üç ay içinde sistemi kurmanın peşindeyiz. Söz verdiğimiz gibi mayıs ayında seçime gidip, üç yıl için üyelerimiz­in karşısına tekrar çıkacağız.

■ Hakemlerde­n kimse adalet beklemiyor. Hâkim değiller... Hakemler üzerinde çok yanlış ezberler var.

 ??  ?? Cengiz, tüm mesaisini Galatasara­y için harcadığın­ı ve başarılı olacakları­na inandığını söyledi.
Cengiz, tüm mesaisini Galatasara­y için harcadığın­ı ve başarılı olacakları­na inandığını söyledi.
 ??  ??
 ??  ?? Belhanda, G.Saray’a 8 milyon Euro; Feghouli ise 4.25 milyon Euro bonservisl­e geldi.
Belhanda, G.Saray’a 8 milyon Euro; Feghouli ise 4.25 milyon Euro bonservisl­e geldi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye