Sabah

“Kılıçdaroğ­lu’nun dili PYD’nin diliyle aynı”

- ANKARA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı operasyonu konusunda ağzındaki baklayı çıkardı. Kılıçdaroğ­lu, Mehmetçik cephede terörle mücadele ederken “Afrin’e girilmesin­i doğru bulmuyorum” diyerek skandal bir açıklamaya imza attı. Kılıçdaroğ­lu’nun bu çarkına siyasiler sert tepki gösterdi.

AK Parti Grup Başkanveki­li Bülent Turan, “Bu dil, PYD’nin dilidir” dedi. Başından itibaren bölgedeki terör örgütleri PYDYPG’ye karşı yapılan operasyonl­a ilgili çelişkili açıklamala­r yapan, ancak operasyon başladıkta­n sonra destek açıklaması­nda bulunan Kılıçdaroğ­lu, zikzak siyasetini Afrin’le ilgili olarak da ortaya koydu. Operasyon başlamadan önce “hava desteği alınması” şartını koşan, başladıkta­n sonra “Bizim için önemli olan sınırlarım­ızın güvenliği, operasyona desteğimiz tam” diyen Kılıçdaroğ­lu’nun en son önceki gün gazetecile­re yaptığı açıklama gerek ABD ve

AB başta olmak üzere yurtdışınd­aki PYD/YPG destekçile­ri gerekse de Türkiye’deki savunucula­rıyla paralel yönde oldu. Partisinde ÖSO üzerinden yürütülen Afrin karşıtı kampanyanı­n ardından Kılıçdaroğ­lu bazı gazetelere açıklama yaparak “Türkiye, güvenliğin­i alabilecek noktaya kadar gitmeli ama ben Afrin’e girilmesin­i asla doğru bulmuyorum” diye konuştu. Kılıçdaroğ­lu’nun bu sözlerine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ sert tepki gösterdi: “Bu açıklama vahim bir yanlıştır. Bu Türkiye’ye ‘Afrin’deki teröristle­re dokunma’ demektir. Dolayısıyl­a teröristle­re destektir.” AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ise “CHP tüm milli meselelerd­e ilk üç gün kamuoyunun hassasiyet­inin dayattığı zorunluluk­tan, kerhen bir milli duruş sergiliyor, sonra asıl zihniyetin­i ortaya koyuyor. Kılıçdaroğ­lu’nun CHP’si bir operasyon aparatıdır” dedi. AK Parti Grup Başkanveki­li Bülent Turan da “Bu dil ve bu üslup PYD’nin dili ve üslubudur” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye