Sabah

TEK GÜVENCEMİZ TÜRKİYE MİNNETTARI­Z

Köşeye sıkışan YPG’nin roket saldırılar­ı düzenlediğ­i Hatay sınırındak­i Atme Kampı’nda, çoğu kadın ve çocuk 100 bin sivil kalıyor. Buradaki insanların en büyük sevinci ise Türkiye’nin müdahalesi

- SABA+ YunuV EPre KA9AK

SABAH, terör örgütü YPG’nin roket saldırısı düzenlediğ­i Hatay sınırındak­i Atme Kampı’na girdi. Kamptaki binlerce çocuğun ve kadının tek umudu Türkiye. Saldırıda yakınını kaybeden Sümeyye El Halife: Roketleri YPG attı. Bizi Türkiye koruyor, başka güvencemiz yok. Türkiye’ye minnettarı­z.

SABAH, terör örgütü YPG’nin roket saldırısı düzenlediğ­i Hatay sınırındak­i Atme Kampı’na girdi. Suriye’deki iç savaştan kaçıp sınıra kadar gelen 100 bine yakın sivilin yaşadığı kampta eli silahlı tek bir kişi dahi yok. Binlerce çocuğun ve kadının yaşadığı kamp sakinleri “Roketler Cinderes bölgesinde­n atıldı. O bölge YPG kontrolünd­e. Bizi Türkiye koruyor, Türkiye’ye minnettarı­z” dedi.

YER YATAK *ÖK 9ATAN

Zeytin Dalı Harekâtı ile köşeye sıkışan terör örgütü YPG sivillere saldırmaya devam ediyor. Atme Kampı’na yapılan son roket saldırısın­da 3 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi ise yaralandı. Türkiye sınırına 2 kilometre mesafedeki Atme Kampı’nda yiyecek ve su sıkıntısı çeken binlerce sivil bir yanda da YPG - PYD PKK tehdidi ile karşı karşıya.

Kampta yaşayan Suriyelile­r’den, Abdulkerim Halili, Türkiye’ye minnettar olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu mülteci kampına bir havan topu düştü. 3 kişi hemen hayatını kaybetti. Bu kamp askeri değil sivil bir kamp, burada yer yatak, gök tavan.”

Atme’ye atılan roketle büyük kızı ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan, küçük kızı ve oğlu da hafif

yaralanan Meşhur Hac Abdullah ise “Dört senedir burada mülteci kampında kalıyorum. Dışarıda otururken üstümüze bir roket düştü. Çocuklarım yaralandı” diye konuştu.

‘KOMŞUNUN KIZI ÖLDÜ’

Roketin düştüğü Atme mülteci kampı sakinlerin­den Sümeyye El Halife de Türkiye’yi güvence olarak görüyor: “Buradaki mülteciler uzak bir yerden, Rakka’dan buraya bir sene önce güvenli bir bölge diye geldi. Bugün komşunun çadırına bir roket düştü. Komşunun kızı paramparça olup çadırın dışına fırladı, çamura karıştı. Komşunun kardeşinin oğlu ve hanımı da öldü. Kendisi ağır yaralı olarak kurtuldu.” Atme Kampı, Türkiye sınırına yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta, Reyhanlı’nın karşısına denk düşüyor. Terör örgütleri PKK/PYD ve DEAŞ’ın saldırılar düzenlediğ­i kampta son

2 yılda 50’ye yakın sivil hayatını kaybetti.

 ??  ?? PYD’nin zulmünden kaçan çoğu çocuk ve kadın on binlerce Suriyeli Atme Kampı’nda zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.
PYD’nin zulmünden kaçan çoğu çocuk ve kadın on binlerce Suriyeli Atme Kampı’nda zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye