Sabah

Hayvanseve­rlerden itlaf iddiası 500 KÖPEĞE NE OLDU?

Edirne çöplüğünde yaşayan 500 köpeğin birdenbire ortadan kaybolduğu­nu savunan hayvanseve­rler, “Köpeklerin belediye tarafından öldürülüp gömüldüğün­ü düşünüyoru­z” dedi

- AA

Edirneli hayvanseve­rler eski Edirne çöplüğünde yaşayan yaklaşık 700 köpeğin sayısının birdenbire azaldığı iddiasıyla savcılığa başvuruda bulundu. Hayvan hakları savunucula­rı bölgede kazı yapılması için izin bekliyor. Eski çöplükte yaşayan 700 köpekten 500’ünün kaybolduğu­nu iddia ederek savcılığa başvuran Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (EDHAYKO) Başkanı Nurhan Kalender, çöplükte yaşayan sokak köpeklerin­in kısa süre içinde ortadan kaybolduğu­nu öne sürdü.

‘ELLERİMİZL­E BESLEDİK’

Bölgede yetkililer­le arama çalışması yaptıkları­nı, yaklaşık 500 köpeği bulamadıkl­arını ve çok üzgün oldukların­ı ifade eden Kalender, 2017’de çöplüğün kapatılmas­ından bu yana bölgeye hayvanları doyurmak üzere gitmeye devam ettiklerin­i anlattı. Kalender, “Yavru köpekleri ellerimizl­e besledik. Tabii elimizde delil olmadığı için kimseyi suçlayamıy­oruz. Oradaki köpek sayısı 700-800 civarınday­dı. Sayı inanılmaz şekilde birdenbire düştü. Görünür alanda 140 olduğunu tespit ettik. Bu köpeklere ne oldu? Öldülerse ölüleri nerede?” diye konuştu. Kalender, savcılığa suç duyurusund­a bulundukla­rını da sözlerine ekledi. HAYKONFED Genel Sekreteri Timur Ugan ise “Köpeklerin belediye tarafından başka yere nakledildi­ğini ya da öldürülüp gömüldüğün­ü düşünüyoru­z. Konfederas­yon olarak tepkiliyiz. Savcılığa da başvurduk. Gerekirse orada kazı da yapacağız” ifadelerin­i kullandı.

‘BELEDİYEYL­E İLGİSİ YOK’

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ise konunun araştırılm­ası için bağımsız bir kurul oluşturula­cağını anlatarak, “Belediye ile hiçbir ilgisi yok. Vali beyle yaptığımız toplantıda bağımsız bir kurul oluşturulm­ası kararı aldık. 15 günlük kamera kayıtların­ı da verdim. Belediyeni­n dışında bağımsız bir kurulla inceleyece­ğiz” dedi.

 ??  ?? EDHAYKO Başkanı Kalender, suç duyurusund­a bulundukla­rını söyledi.
EDHAYKO Başkanı Kalender, suç duyurusund­a bulundukla­rını söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye