Sabah

ESNAF ‘AŞK’A GELİP 10 milyar ciro yapacak

14 ŞuBAt SEvGIlIlEr Günü’nü HAzır GIyImDEn rEstorAnA müCEvHErDE­n tEknoloJIy­E InDIrIm vE kAmpAnyAlA­rlA kArşılAyAn çArşı EsnAFı, yAklAşık 10 mIlyAr lIrAlık CIro yApACAk

-

Geçen yıl yaklaşık 9 milyar lira cironun yapıldığı 14 Şubat Sevgililer Günü’ne perakendec­iler yüksek ciro hedefleriy­le girdi. Çeşitli kampanya ve indirimler­in yapıldığı gün çarşambaya denk gelince hafta sonunu takip eden 3 günde de satışların devam edeceği beklentisi hazırgiyim, restoran, çiçek, mücevher ve teknoloji ürünleri başta olmak üzere esnafı sevindirdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarla­r Konfederas­yonu Başkanı Bendevi Palandöken, bu yıl yaklaşık 10 milyar liralık bir ciro bekledikle­rini söyledi. Palandöken, “Yarıyıl tatili dönüşü 14 Şubat esnafa da can suyu olacak” dedi.

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel Sevgililer Günü’nün hazır giyim markaların­a 250 milyon lira katkısı olacağını belirtirke­n organize perakenden­in genelinde ise cirolarda yüzde 25-30 artış öngördükle­rini söyledi.

Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, geçen yıla göre bu yıl yüzde 28’lik bir satış artışı öngördükle­rini, içgiyimde artış oranının yüzde 40 olmasını bekledikle­rini kaydetti. Kariyo, bugüne özel pijama ve çorap kategorile­rinin de çok sattığını söyledi. Mediamarkt’ta en fazla cep telefonu, notebook, tablet, aksesuar, kişişel bakım, konsol, drone satılırken Teknosa’da ise akıllı telefon ve saatler, gaming ürünleri ve aksesuarla­r en çok tercih edilen hediyeler oldu. Satışların geçen yıla göre ortalama yüzde 20 artması bekleniyor.

Gül sATıŞı 4’E kATlAnır

Türkiye Çiçekçiler Birliği Başkanı İsmail Başaran, gül satışların­ın yüzde 100 arttığını, bu yıl 2 milyonun üzerinde gül satışı öngördükle­rini söyledi. Gülden sonra en çok orkide satıldığın­ı ifade eden Başaran, “Günlük satışlar en az 4 katı artar. Mağazaya göre internet satışı çok daha fazla. Ancak herkes bu özel günde mümkün olduğunca kendi bölgesinde­ki çiçekçiyi tercih ederse yerel çiçekçiler­imiz kazanır” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Ekonomi
Ekonomi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye