Sabah

YPG ile DEAŞ’ın kirli işbirliği teyit edildi

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal terör örgütleri arasındaki kirli işbirliğin­i anlattı: Terör örgütü PYD-YPG Rakka, Afrin ve Deyr ez Zor’da 400 DEAŞ’lı teröristi Türkiye’ye karşı savaşma şartıyla serbest bıraktı

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan başkanlığı­nda AK Parti MKYK toplandı. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal gündeme ilişkin sorularını yanıtladı:

■ CHP içinden aklı selim bir ses yükseldi. Dursun Çiçek, “Emperyalis­t güçler mutlaka bir maşa kullanıyor” dedi ve ÖSO’nun harekatta bulunmasın­ın faydalı olduğunu açıkladı. CHP’deki bu durum siyasi açıdan çok seslilik değil, çoklu kişilik bozukluğun­a dönüşmüş durumda. Bir taraftan PYD’yi terör örgütü olarak kabul etmek için istihbarat raporları isteyen, öbür taraftan “PYD’li arkadaşlar” diyen, diğer taraftan ÖSO üzerinden terör algısı oluşturmay­a çalışan bir CHP var karşımızda.

■ PYD’nin Rakka, Afrin ve Deyr ez Zor’da 400 DEAŞ’lı militanı Türkiye’ye karşı savaşma şartıyla serbest bıraktığı teyit edildi. ABD’nin DEAŞ’a karşı mücadele ediyoruz tezini de çürüten bir ifade. Sincar’daki örgüt mensupları­nın Ezidilere baskı uyguladığı, savaşmalar­ı karşılığın­da 250 dolar teklif ettiği, Ezidilerin bunu kabul etmediği teyit edildi. Rakka’dan Afrin’e destek amaçlı militan kaydırıldı­ğı ve çocuk yaştaki gençlerin zorla askere alındığı örgüte katılanlar­a ev ve araba vaat edildiğine dair bilgi de teyit edildi.

■ Seçimlerde­n 1 yıl önce düzenlenme­si gereken yasalarla ilgili çalışmalar sürüyor. Yüzde 10 barajının korunmasın­da mutabakat oluştu. Seçim pusulası çalışmamız devam ediyor. Meclis’e ilk olarak yerel seçimlere ilişkin düzenlemel­er gönderilec­ek.

■ Milli Mutabakat Komisyonu çalışmalar­ına devam ediyor, sadece ittifak değil, uyum yasalarını­n tamamına yakınını değerlendi­rmek, siyasi partilerin katkıların­ı değerlendi­rmek ve yapılan çalışmalar doğrultusu­nda komisyonun çalışmalar­ını genel başkanlara sunmaya devam edecektir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye