Sabah

FİNLANDİYA TELEVİZYON­UNDA KARA PROPAGANDA YAPMIŞTI FETÖ üyesi böyle kıvırdı

Finlandiya televizyon­una çıkıp Türkiye aleyhine kara propaganda yürüten FETÖ şüphelisi Serdar A.’nın sorgusunda FETÖ’cü olmadığına ilişkin sözler sarf etmesi dikkat çekti

- Nazif KARAMAN / ÖZEL İSTİHBARAT

FİNLANDİYA televizyon­unda Türkiye aleyhine keskin sözler söyleyen ve FETÖ’cü olduğunu ilan eden Serdar A.’nın İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ndeki sorgusunda FETÖ’cü olduğunu inkâr etmesi dikkat çekti. Görüntüler­deki kişi olduğunu kabul eden ve Finlandiya­lı televizyon­cularla çekim yaptığını doğrulayan Serdar A., şunları söyledi:

1999-2000 döneminde cemaatin dershanesi­nde öğretmen olarak göreve başladım. 2000 yılında ayrıldım. Sonrasında cemaat ile ilgisi olmayan bir dershanede bir buçuk yıl daha çalıştım. Tekrar geri döndüm. 2013 yılına kadar 5 sene daha cemaat dershanesi­nde çalıştım. 250 bin-300 bin TL kadar bir sermaye ile kendime bir etüt merkezi açmayı planladım. Daha sonra darbe oldu ancak okulum KHK ile kapatılmad­ı. Bir şikâyet sonrasında Kaymakam tarafından kapatıldı. Aslında ben 17-25 Aralık’tan sonra cemaat ile ilişkimi kestim.

“THOMAS VE JENNIFER GELDİ”

4-5 gazeteci gelmişti. İkisi Thomas ve Jennifer isimli yabancıydı. Zannederse­m Finlandiya­lılardı. TEOG ve eğitim sistemi hakkında sorular sormuşlard­ı. Türk kültürü ve mutfağı hakkında bir şeyler yapmak istedikler­ini söylediler. Evime geldiler. Evdeki mutfağı, eşim ile yaşantımız­ı falan konuştuk. Sonra 3 tane soru sordular. Darbeden bahsettile­r. Ben darbe ile ilgili konuştuğum­uz sırada kayıtta oldukların­ı bilmiyordu­m. Çünkü yaka mikrofonum takılı değildi. Görüntüler­i izleyince şoke oldum. Gelen gazetecile­r Türkiye’de bir dönem çalışmışla­r. Türkçeleri de zayıftı.”

 ??  ?? FETÖ’cü çiftin YLE televizyon­unda yayımlanan belgeselin­den bir kare.
FETÖ’cü çiftin YLE televizyon­unda yayımlanan belgeselin­den bir kare.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye