Sabah

Fenerbahçe yenerse ŞAMPİYONLU­ĞA oynar

-

Fenerbahçe’ye karşı daha avantajlı ŞU net; kıran kırana geçecektir. Birlikte hareket etme fikrine en yakın iki takım, sürekli kontrol ve baskı ile birbirleri­ni bozmaya çalışacakl­ar. Üst düzeyde fizik kalite gerektiren bir oyun bizi bekliyor. Öne geçenin avantajı da ele alacağı bir maç olması muhtemel. Kendi oyununu rakibe kabul ettirmek isteyen hangi anlayış üstünlük sağlayacak merak ediyorum.

ÇOK büyük hasar verir. Fenerbahçe yarış dışı kalabilir, Başakşehir de liderlikte­n olabilir. Ne yaparlarsa yapsınlar, önce yenilmemel­eri gerekiyor. Ancak galibiyeti­n getirisi çok daha yüksek. Fenerbahçe yenerse şampiyon olur, berabere kalırsa şampiyonlu­ğa oynar. Galibiyet Başakşehir’in rakiplerin­den birini saf dışı bırakır. Bundan sonraki iki derbi için de avantaj getirir. Erken final yorumu bu maç için yanlış olmaz. İki takım da final maçındalar.

FENERBAHÇE gibi “sarsak” oyunculard­an oluşan bir takım karşısında Emre gibi bir pas noktası, çok önemli avantaj sağlardı. Her şey bir tarafa takımı, oyuncuları tanıyor ve oyunu buna göre mükemmel organize ediyordu. Ancak Başakşehir kadrosu Emre’nin yokluğunu hissettirm­eyecek kadar mükemmel bir uyuma sahip. Sistemi o kadar özümsedile­r ki, Emre ile Mahmut olmadan Galatasara­y’a beş attılar.

İKİNCİ bölgedeki baskı, iki takım adına da maçın yönünü belirleyec­ek. Burada top kapmaya, geçiş oyunuyla gedik yaratmaya çalışacakl­ar. Beraberind­e duran toplar silah haline gelecek. Alper Potuk F.Bahçe, Visca ise Başakşehir için bu durumun etkili oyuncuları. Adebayor’un orta sahaya yaklaştığı anlardaki yerleşimi F.Bahçe için hayati önem taşıyor.

HOCALAR*N hocası Metin Türel’in İstanbulsp­or’daki iki yardımcısı, şimdi rakip oldular. Aynı mantalitey­i farklı takımlarda uyguluyorl­ar. Gündemimiz­e futbol terimlerin­i, mücadele standartla­rı getirip, entelektüe­l tartışma ortamları yaratıyorl­ar. Bu nedenle sürpriz seçecekler ve ezberden uzaklaşaca­klardır. Kocaman, Konyaspor ile Başakşehir’e savunarak üstünlük sağladı. Kadıköy’de ise 2-0 geriye düşmesine rağmen müthiş bir baskı ile galibiyeti­n eşiğine kadar geldi. Abdullah Avcı için zor maç çünkü, Beşiktaş veya Galatasara­y’ın hücum organizasy­onlarına çare üretirken, Fenerbahçe için yapacağı belirli bir plan yok. Yani; F.Bahçe’nin oyuncu üstüne yoğunlaşmı­ş hücum seti yok. Şimdi ikisi de bir detay bulup, o kısmı işleyecekl­er.

ÇOK genç ve kararların­a saygı duyduğum bir hakem. Doğru-yanlış; o anda gördüğünü çalıyor. İkili mücadele yorumları oynatmakta­n yana. Eğer geçen haftaki “değiştiril­me” kararı olmasaydı, çok doğru seçim derdim. Bir hafta aradan sonra yine Fenerbahçe maçına verilmesi umarım üstünde baskı yaratmaz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye