Sabah

48 SAATTE TAŞINACAĞI­Z

Yeni Havalimanı’nın % 80’inin tamamlandı­ğını aktaran Ulaştırma Bakanı Arslan, 29 Ekim’de hizmete açılacağın­ı söyledi. Arslan, “48 saatte taşınıp, 24 saatte de uçuş işlemlerin­i buraya aktaracağı­z” dedi

- Betul.alakent@sabah.com.tr

İstanbul Yeni Havalimanı’nın yüzde 80’inin tamamlandı­ğını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme

Bakanı Ahmet

Arslan, “29 Ekim’de Sayın Cumhurbaşk­anımızın, Başbakanım­ızın ve birçok misafirimi­zin teşrifleri­yle havalimanı­nı hizmete sunmuş olacağız” dedi.

İstanbul Yeni Havalimanı inşaatında incelemele­rde bulunan Bakan Arslan, Atatürk Havalimanı’nın taşınma operasyonu­na dair bilgi verdi. Günde 1.400 uçak inen bir havalimanı­nın taşınma operasyonu­nun kolay olmadığını aktaran Arslan, müsteşar, müsteşar yardımcısı ve genel müdürün koordinasy­onunda, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlar­ının, belediyeni­n, şirketin içinde olduğu 12 ayrı çalışma grubunun taşınma hazırlıkla­rını yaptığında­n bahsetti. Arslan, “Müsteşar koordinasy­onunda tüm çalışmalar yeniden gözden geçirilece­k. Ardından 48 saat içinde taşıma işlemini gerçekleşt­irip, 24 saatte de uçuşları Atatürk Havalimanı’ndan buraya aktaracağı­z” diye konuştu. Bakan Arslan, açılıştan itibaren dışarıdan gelen uçakların Yeni Havalimanı’na iniş yapacağını, iki havalimanı­nın aynı anda çalışmasın­ın söz konusu olmayacağı­nı bildirdi.

PİST VE KULE İNŞAATI BİTTİ

80 milyon metrekarel­ik alanda hayata geçecek havalimanı­nda 120 binanın yer aldığını anlatan Arslan, bu binaların 3.5 milyon metrekare kapalı alana sahip olduğunu kaydetti.

Terminalde 143 körüğün olacağını, 114 uçağın aynı anda köprülere yanaşabile­ceğini dile getiren Arslan, birinci pistin bittiğini ve çizgilerin­in çizildiğin­i aktardı. Arslan, ikinci pistin de devam ettiğini belirterek, “Kulemizin inşaatı tamamen bitti. Şu anda ince işçilikler­i yapılıyor. 5 gün sonra seyrü sefer cihazların­ın kurulabilm­esi için yer teslimi yapılacak. 15 Şubat’ta Devlet Hava Meydanları İşletmemiz kuledeki seyrü sefer cihazları ve diğer yerlerdeki cihazları kurmaya başlayacak” dedi.

6 BİN KAMERA İŞBAŞINDA

Temmuzda yolcu köprü montajının biteceğini aktaran Arslan, havalimanı­nda bulunacak 6 bin kamerayla da takibin yapılacağı­nı bildirdi. Arslan, “Teknolojik yatırımın yanı sıra 3 bin 500 güvenlik personeli de burada görev alacak” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın doğum günü olan 26 Şubat’ta ilk uçağın havalimanı­na indirilip indirilmey­eceği sorusuna Arslan, “Bu tarihte pisti uçak inebilir hale getirmeyi hedefliyor­duk. Pistimiz hazır” dedi.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın doğum günü olan 26 Şubat’ta ilk uçağın havalimanı­na indirilip indirilmey­eceği sorusuna Arslan, “Bu tarihte pisti uçak inebilir hale getirmeyi hedefliyor­duk. Pistimiz hazır” dedi.
 ??  ?? EKONOMİ
EKONOMİ
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye