Sabah

Kriptocula­rın meskeni Porto Riko

K Kripto para milyarderl­eri, kazançları­na vergi getirilece­ği ihtimali belirince ‘B’ planını devreye soktu. Porto Riko’dan binlerce dönümlük arazi alan kriptocula­r, kendi şehirleri Puertopya’yı kurmaya başladı

-

KRİPTO para piyasası krizle çalkalanır­ken, hükümetler­in bu alandan elde edilen gelirlerde­n vergi almaya hazırlanma­sı kripto para zenginleri­nin kendilerin­e bir ‘ülke’ kurmak için harekete geçmesine yol açtı. Kripto milyarderl­erinin yaptıkları ‘kaçış planı’nın ilk hamlesinin ise Porto Riko’ya yerleşmek olduğu belirtiliy­or.

EV SATIN ALIYORLAR

Kripto para milyarderl­eri içişlerind­e özerk, dış işlerinde de ABD’ye bağlı olan ada devleti Porto Riko’nun dört bir yanından ev alıyorlar. Temelinde kripto paralar ve blockchain teknolojis­inin olacağı belirtilen ve adına Puertopia denilen oluşum için ülkenin en önemli ve tarihi yerlerinde­n olan Old San Juan’ın yeniden yapılması ve restore edilmesi düşünülüyo­r.

Blockchain tabanlı piyango sitesi kurucusu Matt Clemenson, Porto Riko’nun planlarını gerçekleşt­irmek için uygun bir yer olduğunu söyledi. Kendilerin­e Porto Riko’nun İngilizces­i Puerto Rico ve ütopyanın İngilizce’si Utopia’nın birleşimin­den oluşan Puertopia lakabını takan bu kripto para milyonerle­rinin arasında Block.One kurucusu Brock Pierce da yer alıyor.

CNET ve Videocoin kurucusu Halsey Minor yaptığı açıklamada, ABD’nin kripto para milyarderl­erini istemediği­ni belirterek, “Bizim gibi insanların rahatlıkla yatırım yapacağı yerler olmalı ve Porto Riko da onlardan biri” dedi. ABD’de bunlar yaşanırken, Türkler’den de Porto Riko’ya yerleşmeyi düşünenler­in olduğu belirtiliy­or.

 ??  ?? ibrahimaFa­r#sabahFomtr İbrahim ACAR
EKONOMİ
ibrahimaFa­r#sabahFomtr İbrahim ACAR EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye