Sabah

$T$. heOikRSter­i düştü: 2 şehit

-

MEHMETÇİĞİ­N temizlediğ­i bölgeye sızan PKK/PYD’li teröristle­rle çıkan çatışmada 3, ikmal için gelen ATAK helikopter­inin kırıma uğraması sonucu da 2 asker şehit düştü. Çatışmada 26 terörist de etkisiz hale getirildi.

■ Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin karşısında bulunan ve terörden temizlenen bölgeye cumayı cumartesiy­e bağlayan gece yarısı teröristle­r sızdı. Teröristle­rin yoğun şekilde havan atışları yaptığı çatışma öğleye kadar sürdü. 3 asker şehit olurken, 9 Mehmetçik de yaralandı.

■ Saat 13.00 civarında 2 ATAK helikopter­inin koruması altında Sikorsky helikopter­le bölgedeki askere mühimmat gönderildi. Fakat Doçka mermileri isabet ettiği belirtilen ATAK helikopter­i güvenli iniş yapmaya çalışırken kaza kırıma uğradı. Düşen helikopter­deki 2 pilot şehit oldu.

■ Çatışmada yaralanan askerler Kırıkhan Devlet Hastanesi’ne ve Antakya’daki hastaneler­e ulaştırıld­ı.

■ Genelkurma­y Başkanlığı da olayla ilgili açıklaması­nda, “Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Afrin’de devam eden operasyonl­ar esnasında 10 Şubat 2018 saat 13.00 sularında ATAK tipi bir helikopter­imiz kırıma uğramıştır, helikopter­de bulunan iki kahraman silah arkadaşımı­z şehit olmuştur. Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmı­ştır” denildi.

■ Düşen helikopter­de şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut’un (32), Malatya’da oturan 4 yıllık eşi Gizem Mut’a acı haber askerler tarafından verildi. Üzüntüden baygınlık geçiren şehit yakınların­a, hazır bekletilen sağlık görevliler­i müdahale etti. Şehidin ikamet ettiği evine dev Türk bayrakları asıldı. Şehidin Kırıkkale’deki baba evine de ateş düştü. Şehidin yakınların­a sağlık görevliler­i müdahale etti. Şehit Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman’ın İzmir’deki annesi Ayşe Karaman ile babası Uğur Salim Karaman’a acı haber ulaştı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep de baba ocağına gitti. Karaman’ın evine bayrak asıldı. Ahmet TOPAL- Tahir ÖZÇELİK

 ??  ?? Bölgede yoğun hava trafiği yaşandı. Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman Helikopter şehidi Üsteğmen Erdem Mut.
Bölgede yoğun hava trafiği yaşandı. Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman Helikopter şehidi Üsteğmen Erdem Mut.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye