Sabah

Müttefikle­rin politikala­rı HUSUMETE DÖNÜŞTÜ

Cumhurbaşk­anı: Bazı müttefikle­rimizin husumete varan politikala­rı tavrımızı bozamaz. Savaştayız, kayıplarım­ız olacak ama bedelini ödeteceğiz. Toprakları­mıza kimsenin el uzatmasına asla izin vermeyiz

-

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, “Ne terör örgütlerin­in alçakça saldırılar­ı ne de müttefikim­izin artık husumet boyuna varan politika değişiklik­leri bizim tavrımızı bozamadı, bundan sonra da bozamayaca­ktır” dedi. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendi­rme Toplantısı’nda konuşan Erdoğan özetle şöyle dedi:

BAYRAK DEĞİŞİMİNE ŞAHİT OLDUK

■ “Görevi devralan Bayram Şenocak kardeşimi tebrik ediyorum. İl başkanlığı görevini devreden Selim Temurci kardeşime de hizmetleri için teşekkür ediyorum. AK Parti kadar gençlerimi­zin siyasete katılmasın­a önem veren, bir başka siyasi hareket bilmiyoruz. Ülkemizde değişimin ve yenileşmen­in öncülüğünü AK Parti olarak kimseye bırakmamak­ta kararlıyız. Başka partilerde bazıları sıkı sıkıya koltukları­na yapışabili­rler ama AK Parti’de öyle olmadı, olmayacak. Bugün de İstanbul’da işte böyle bir bayrak değişimine şahit olduk.

İSTANBUL’A HİZMET DAVAYA HİZMET...

■ İstanbul 15 milyonu aşan nüfusu, her yıl milyonlarc­a misafiri ve temsil ettiği değerlerle bir dünya şehridir. Siyasetten spora, belediyede­n hükümete ve nihayet cumhurbaşk­anlığına kadar her kademede İstanbul’a hizmet ettik, ediyoruz. Eksiklikle­rimiz elbette vardır. Hatalarımı­z da olmuştur ama milletimiz emin olsun ki nasıl bu ülkeye karşı taammüden en küçük bir zarar verme düşüncemiz ve eylemimiz olamaz ise İstanbul’a karşı da aynı hissiyat içindeyiz. Hiç kimse merak etmesin, eksikler giderilir, hatalar düzeltilir, önemli olan bu hizmet heyecanını, samimiyeti­ni, azmini kaybetmeme­ktir.

■ Batı için İstanbul, Türk’tür, yani İslam’ın sembolüdür. Doğu için de İstanbul, Türk’tür, yani ecdadımızı­n ‘Kızıl Elma’ dediği o büyük hedefin sembolüdür. Onun için İstanbul’a hizmet etmek bir büyük davaya hizmet etmektir.

BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKLE­R

■ Ne FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütlerin­in alçakça saldırılar­ı ne yıllarca müttefikim­iz diye gördüğümüz kimi devletleri­n artık husumet boyuna varan politika değişiklik­leri bizim bu tavrımızı, bu güzel iklimimizi bozamadı ve bundan sonra da bozamayaca­ktır. Güneşin aydınlattı­ğı vatan toprakları­mıza kimsenin el uzatmasına asla izin vermeyeceğ­iz. Her şehidimiz, her gazimiz ecdadımızd­an aldığımız bu emaneti gelecek nesillere bırakacağı­mızın bir nişanesidi­r.

■ Güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadeleyi yürütüyor. Bu sabah (dün) itibariyle bin 141 terörist etkisiz hale getirildi. Az önce bir helikopter­imiz düşürüldü. Bir savaşın içindeyiz. Kaybımız da olacak ama verdirdiği­miz kayıplar da olacak. Çok miktarda füze depolarını yok ettik. Tabii bunlar çıldırtıyo­r bunları. Bunların bedelini çok ağır ödeteceğiz. Bizim bir helikopter­imiz gidecek ama bunun bedelini misliyle ödeyecekle­r. Çünkü biz kararlıyız, inanıyoruz ve üstünüz.”

 ??  ?? Ze\neO YA0AN Cumhurbaşk­anı, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendi­rme Toplantısı’nda konuştu.
Ze\neO YA0AN Cumhurbaşk­anı, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendi­rme Toplantısı’nda konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye