Sabah

Erdoğan: Hava operasyonl­arı artarak sürecek

Tayyip Erdoğan AK Parti MKYK’sında Afrin operasyonu­nu değerlendi­rdi: Her şey planlandığ­ı gibi gidiyor. Hava operasyonl­arı artarak devam edecek

- ANKARA

ZEe\Ge YALdIN CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Operasyonu’nun hiçbir sıkıntı yaşanmadan devam ettiğini belirterek, “Kim ne derse desin gereğini yapacağız. Hava operasyonl­arı da artarak devam edecek” dedi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan başkanlığı­nda dün toplanan AK Parti MKYK’nın en önemli gündem maddesi Afrin operasyonu oldu. Erdoğan, operasyonu değerlendi­rirken, “15 Temmuz sürecinden itibaren birlik ve beraberlik içinde bir süreç yürütüyoru­z. Bu operasyon konusunda da birlik içindeyiz. Kim ne derse desin operasyonl­arımız sürecek. Gereğini yapacağız” diye konuştu.

¶+ALKA ANLATIN·

Tayyip Erdoğan, bu süreçte özellikle bölge halkının operasyon ve gelişmeler hakkında sürekli bilgilendi­rilmesini istedi ve “Güneydoğu’daki teşkilatla­rımızla birlikte oradaki vatandaşla­rımızla yakın temas içinde olun. Sahada halkı bilgilendi­rin, vatandaş bu operasyona büyük destek veriyor” uyarısında bulundu.

Operasyonl­arla ilgili hiçbir sıkıntı olmadığını­n altını çizen Erdoğan, “Planlandığ­ı şekilde yürüyor. Rus uçağının düşürülmes­inden sonra, savaş uçaklarımı­z birkaç gün operasyonl­arı yavaşlattı. Ama dün (perşembe) geceden beri yoğun bir şekilde devam ediyor. Hava operasyonl­arı artarak devam edecek” bilgisini paylaştı.

CANİKLİ: SİVİL KAYIP YOK

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de operasyon ile ilgili şu bilgiyi verdi: “Örgütün kara propaganda­sına karşı sosyal medyada biz de çalışma yürütüyoru­z... Siviller zarar görmesin diye büyük bir hassasiyet­imiz var. Şu ana kadar hiç bir sivil zarar görmedi. Ancak teröristle­r sivil kıyafetler­le karşımıza çıkıyor. Mevsim ve coğrafi koşullar zorlasa da kararlılık­la devam ediyor. Ele geçirilen yerlerdeki hendek ve siperler, bu örgütün tek başına yapacağı bir şey değil. 90 santim kalınlığın­da beton tahkimatla­r var.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye