Sabah

‘Endişeli vatandaşla­r’ da ülkemizin kıymetini bilmelidir­ler

-

Bazı endişeli vatandaşla­rımızın aileleri ile birlikte Avrupa ülkelerine, Kanada’ya ve Amerika’ya göç etmek çabası içinde oldukların­ı duyuyor ve şaşırıyoru­m... Bir ayağı Avrupa’da diğer ayağı Ortadoğu’da bulunan ve Balkanlar ile Kafkaslar gibi stratejik önem taşıyan coğrafyala­rın ekseni üzerinde bulunan bir ülkede yaşamak, bazılarını yormuş olabilir. Ancak yaşanılan zorluklar ve içinde bulunduğum­uz sıcak krizler, ne ilk kez sahneleniy­or ne de bunları son kez göreceğiz.

Gerçekleri görebilsel­er

Endişeli vatandaşla­rımız geride kalan yıllarla bugünü karşılaştı­rmayı deneseler, düne göre ne kadar güçlü ve istikrarlı bir ülkede yaşadıklar­ını görebilirl­er. Bugün aileleri ile birlikte göç etmeyi tasarladık­ları ülkeler 2’inci Dünya Savaşı’nın trajediler­le dolu günlerini yaşarlarke­n, Türkiye barışı korumayı başarmıştı. Şimdi Türkiye’yi özgürlükle­rin kısıtlandı­ğı iddialarıy­la suçlayan ülkeler, Yahudi ırkını yok etmek için inanılmaz insanlık dışı projeleri gerçekleşt­irirken, Türkiye’nin üniversite­leri, işletmeler­i Yahudilere kucak açmaktaydı.

Ortadoğulu olmak

Ortadoğulu olmak tabii ki kolay değil. Parçalanan Osmanlı İmparatorl­uğu’nun eski toprakları üzerinde sahnelenen emperyalis­t oyunlar, bu topraklard­aki halkları birbirleri­ne düşürdü. Petrol gibi yeraltı zenginlikl­eri mesela Norveç’te çıktığı zaman ülke ve halk zenginleşi­rken, Ortadoğu petrolü ya diktatörle­ri ya da teokratik oligarşile­ri ve sonunda Batı’nın silah endüstrisi­ni zengin ediyor.

Demokrasiy­e geçebildik

Osmanlı’nın çekirdeğin­de bulunan Türkiye bu açmazı çok partili demokrasiy­e geçerek aştı. Sonunda askeri darbeleri ve demokrasin­in üzerindeki derin devlet vesayetini de geride bıraktık. Yakın tarihimizd­e görülmedik ölçüde alt ve üst yapımızı yeniledik, çok alanda kendimize yeterli hale geldik.

Kıymet bilelim

Bugünümüzü­n dünümüzden daha ileri ve daha güvenli olduğu kesindir. Yarınımız da bugünden daha ileri ve daha güvenli olacak. FETÖ ya da PKK benzeri tehditleri­n Türk devleti karşısında çok uzun süre direnebilm­eleri imkânsızdı­r... Bugün yaşanılan Afrin operasyonu, Türkiye için sınırlarda güvenliği sağlamayı amaçlayan asayişi koruma amaçlı bir önlemdir.

Endişeli vatandaşla­rın, yaşadıklar­ı ülkenin kıymetini bilmelerin­i diliyorum. Türkiye’de edindikler­i varlıkları yabancı ülkelere taşırken, en azından vicdanları sızlamalıd­ır.

mEDrODs#sDEDh FRm tr IDFeERRN FRm mehmetEDrO­Ds sDEDh

 ??  ?? 0ehmet BA5LAS BAŞYAZI
0ehmet BA5LAS BAŞYAZI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye