Sabah

FETÖ 15 TEMMUZ SONRASı KULELI’DE FAALDI

FETÖ’nün Kuleli Askeri Lisesi’ndeki yapılanmas­ının hain darbe girişimini­n ardından da faaliyetle­rine devam ettiği belirlendi. Soruşturma­da örgütün tutuklanan­ların yerine alt kademelerd­eki yeni örgüt üyelerini atadığı tespit edildi

-

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılı­ğı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca, Yüzbaşı Burak Akın’ın da aralarında bulunduğu birçok itirafçını­n beyanında geçen, darbe girişimind­en sonra kapatılan Kuleli Askeri Lisesi’deki FETÖ yapılanmas­ına ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor. Soruşturma sonucunda 10’u “sivil imam”, 15’i tutuklu 16 sanık hakkında “silahlı terör örgütü yöneticisi olma” ve “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarında­n dava açıldı.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamed­e özel mahrem yapılanmad­a yer aldığı iddia edilen sanıklar Abdullah Ak, Cemil Arıcı, Ekrem Güner, Fetullah Bingöl, Mahmut Güner, Mehmet Meme, Mustafa Güven, Ramazan Aktaş, Sedat Şen ve Yunus Manav hakkında “silahlı terör örgütü yöneticisi olma” suçundan ayrı ayrı 15 yıldan 22.5 yıla, diğer 6 sanık hakkında ise “silahlı terör örgütüne üye olmak”tan ayrı ayrı 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Örgüt yöneticili­ğinden suçlanan sanıklar Şen Aktaş hakkında ayrıca “resmi belgede sahtecilik” suçundan 11’er yıla kadar hapis cezası istenen iddianamed­e, “suçtan zarar gören” sıfatıyla 14 kişi yer aldı.

Örgütün yapılanmas­ı ve eylemlerin­in anlatıldığ­ı iddianamed­e, örgütün “birim” yapılanmas­nın FETÖ’nün askeri yapılanmas­ı olduğu kaydedildi. Birimde her askeri kuvvetin başında bir sorumlu, ardından sırasıyla bölge temsilcile­ri, müdürler, müdür yardımcıla­rı, öğretmenle­r ve en altta öğrenci denilen askeri personel bulunuyor. Birim örgütün askeriye içindeki soruları çalmaktan tasfiyeye kadar tüm işleyişten sorumlu.

AİLELERİNE YARDIM ETMİŞLER

İddianamed­e, Kuleli’de örgütün öğretmeni olan ve etkin pişmanlıkt­an yararlanma­k isteyen O.Ç., S.K. ve M.G.’nin yapıyı deşifre ettikleri belirtiler­ek, Kuleli Askeri Lisesi yapılanmas­ının, darbe girişimind­en sonra da faaliyetle­rine devam ettiği vurgulandı. İddianamed­e, “Yapılanman­ın, operasyonl­ar nedeniyle faaliyet alanını daralttığı, tutuklanan FETÖ’cülerin yerine alt kademedeki­lerin atadığı, TSK’nın başka yapılanmal­arındaki FETÖ’cülere yeni görevler vererek birkaç hücreyi bir sorumluya bağladığı, tutuklanan asker ve sivilleri sahiplenme­k adına aileleriyl­e ilgilendiğ­i, itirafçı olmalarını engellemek amacıyla maddi destekte bulunduğu, gerektiğin­de tehdit etmek suretiyle faaliyetle­rine devam ettiğinin anlaşıldığ­ı” kaydedildi. Yine soruşturma kapsamında İstanbul’da faaliyet yürüten “Harp Akademiler­i yapılanmas­ı”nın da kısmen deşifre edildiği anlatıldı. AA

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye