Sabah

Antalya, Dubai’ye ‘HAVA’ ATACAK

Antalya’da nisanda düzenlenec­ek havacılık fuarı Eurasia Airshow, Dubai Airshow’u üç yılda tahtından etmeyi hedefliyor. 350 şirketin katılacağı fuar için 300 bin metrekare alan ayrıldı

- baris.ergin@sabah.com.tr Barış ERGİN EKONOMİ

Türkiye’nin hava şovu da olacak ilk fuarı Eurasia Airshow, 25-28 Nisan 2018’de Antalya’da yapılacak. Medyacity tarafından organize edilecek Eurasia Airshow’a 350 şirket katılacak. Şu ana kadar 200’den fazla sayıda firma ile anlaştıkla­rını belirten Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, “Airbus, Boeing, BAE Systems gibi büyük birçok firma ile anlaşma sağladık. A380 ile şov yapılacak örneğin. Antalya’yı seçmemizin sebeplerin­den biri de bu. Uçuş yapabilmem­iz. Havacılık fuarında şu anda rakibimiz ne İngiltere ne de Singapur. Bizim bölgemizde bu işleri yapan Dubai. Üç sene içinde Dubai’yi geçeriz diye düşünüyoru­m. Geçemezsek de zaten bu işi yapmanın anlamı yok” dedi. Emirates’in büyüklüğü olmasa Dubai Airshow’un da kalmayacağ­ını belirten Kurt, “Biz yüzde 60 yerli yüzde 40 yabancı katılımı bekliyoruz. Fuar için şu ana kadar 25 milyon TL’lik bir yatırım yapıldı. Toplamda maliyetin 35 milyon TL olmasını planladık” diye konuştu.

İRAN’IN KATILIMI KRİTİK

30 farklı ülkeden stant katılımı olacağını belirten Kurt, özellikle İran’ın katılımını­n çok kritik olduğunu söyledi. İran’a yönelik ambargolar­ın tekrar sıkılaştır­ılması ülkenin havacılık alanında başka bir ülke üzerinden görüşme yapmasını mecbur kılıyor. Hakan Kurt, 100’ün üzerinde uçak katılımı öngörülen fuar için 300 bin metre karelik alan ayrıldığın­ı da belirtti. Havacılık alanında büyük firmaların CEO’larının katılacağı bir seminer de düzenleyec­eklerini belirten Kurt, konaklama içinde Belek bölgesinin seçildiğin­i vurguladı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye