Sabah

‘DÜĞÜNE GİDİYORUM’ DEMİŞTİ

-

ŞEHİT Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan’ın (24), harekâtın 3’üncü günü Hatay’dan Suriye’ye geçerken çekilen görüntüler­de “Düğüne gidiyoruz” diyen askerler arasındayd­ı. Ailesi Gaziantep’te oturan ve dün memleketi Adıyaman’ın Besni ilçesinde toprağa verilen Sarıaslan, çekilen son görüntüler­inde, arkadaşlar­ı, komutanlar­ı ve gazetecile­rle vedalaşıp, “Allah’ın izniyle oraya girip, alıp ve geleceğiz inşallah. Buradan aileme, herkese çok selam olsun” demişti. ‘TERÖRE İNAT AĞLAMAYACA­ĞIM’

Şehidin babası İmam Sarıaslan da, teröre inat ağlamayaca­ğını belirterek şöyle dedi: “En son cuma günü konuşmuştu­k. ‘Baba sıkıntı yok. Döneceğim’ demişti. Biz devletimiz­i ve milletimiz­i seviyoruz. İnşallah terör bitecek. Bulundukla­rı yerler başlarına yıkılacak. Olacak da. Az kaldı.

Beni de götürseler oğlumun kaldığı yerden devam ederim.” ERDOĞAN’DAN BABAYA TAZİYE

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, sehit babası Sarıaslan ile telefonda görüştü. Erdoğan, acılı babaya, “Allah’tan geldik Allah’a gideceğiz. Akif ne diyor: ‘Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber/Sana aguşunu açmış duruyor peygamber.’ Şimdi Enesimiz de peygamber efendimizi­n aguşuna gidiyor. Rabbim sabrınızı artırsın. İnşallah biz şehitlerim­izin kanını yerde bırakmayac­ağız. Bu savaştan Allahın izniyle galip çıkacağız. Biz duacıyız, sizler de bize dua edin” dedi.

İmam Sarıaslan da Erdoğan’a, “Sizin sayenizde olacak bu iş. Allah sizi başımızdan eksik etmesin” karşılığın­ı verdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye