Sabah

Rusya’da yolcu uçağı düştü: 71 ölü

Rusya’nın başkenti Moskova’dan kalkan ve iç hat uçuşu yapan bir yolcu uçağı 10 dakika sonra radardan kayboldu. Enkaz parçaları bulunan uçaktaki 65 yolcu ve 6 mürettebat öldü

-

BAŞKENT Moskova’da Antonov An-148 tipi yolcu uçağı kalkıştan 10 dakika sonra düştü. Saratov Havayollar­ı’na ait uçaktaki 65 yolcu ve 6 kişilik mürettebat­tan kurtulan olmadığı açıklandı.

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Domodedovo Havalimanı’ndan kalkan bir yolcu uçağı kalkıştan dakikalar sonra düştü.

RADARDAN KAYBOLDU

Rusya Acil Durum Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Moskova’dan Orsk kentine gitmek üzere havalanan Saratov Havayollar­ı’na ait Antonov An-148 tipi yolcu uçağıyla kalkıştan 10 dakika sonra bağlantını­n kesildiği ifade edildi. Açıklamada, içinde 65 yolcu ve 6 kişilik mürettebat­ın bulunduğu uçağın, Moskova’nın güneydoğus­undaki Ramenskoye bölgesine düştüğü, çok sayıda kurtarma ekibinin ve ambulansın bölgeye sevk edildiği belirtildi. Bakanlık, TSİ 16.38’de uçağın enkazına ulaşıldığı duyurdu. Kaza yerinde 34 iş makinesi ve 167 kişinin çalışmalar­a katıldığı kaydedildi. Rus haber ajansı TASS’a konuşan bir acil durum yetkilisi, düşen uçaktan kurtulan olmadığını söyledi. Interfax haber ajansı da mürettebat ve yolcuların kazadan sağ kurtulma şansının olmadığını dile getirdi.

PUTİN’DEN TAZİYE

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kazada hayatını kaybeden yolcuların yakınların­a taziyeleri­ni iletti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov Putin’in olayla ilgili özel komisyon kurulması emri verdiğini açıkladı.

ULUSLARARA­SI UÇUŞ CEZALI ŞİRKET

Saratov Havayolu Şirketi, habersiz yapılan bir denetimde kokpitte uçuş görevliler­inin dışında insanlar bulunduğun­un görülmesi üzerine 2015’te uluslarara­sı uçuş yapmaktan men edilmişti. Şirket karara itiraz etmiş ve 2016’da uluslarara­sı charter uçuşlarına başlamıştı. Saratov Havayollar­ı Ermenistan ve Gürcistan’da da bazı noktalara uçuş yapıyor.

 ??  ??
 ??  ?? Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’u teleIonla arayarak taziyeleri­ni iletti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’u teleIonla arayarak taziyeleri­ni iletti.
 ??  ?? RUSYA MOSKOVA
RUSYA MOSKOVA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye