Sabah

ASLAN YÜREKLİM SENİNLE GURUR DUYUYORUM

Şehit cenazeleri­nde cami avlularına sığmayan vatandaşla­r inşaatlard­a bile saf tuttu.

- sırrıberk arslan-metin harikçiyun­us emre kavak-murat alhan-rıdvan uysalzüley­ha başkiran-kamil cömerlerya­ser çaparoğluh­akan gökkaya-murat karaman-furkan kara/sabah

TÜRKİYE, 12 kahraman evladını son yolculuğun­a uğurladı. İstanbul, Kırıkkale, Samsun, Hatay, Mersin, Giresun, Adıyaman, İzmir, Adana ve Eskişehir’deki törenlerde binlerce bayrak altında, onbinler saf tuttu.

YÜREK BURKAN PAYLAŞIM

UZMAN Çavuş Hüseyin Şahin’i 20 gün önce Afrin’e “Aslan yüreklim, seninle gurur duyuyorum” paylaşımı ile yolcu eden eşi Çiğdem Şahin, cenazede şehidinin kamuflajın­ı giydi.

MERSİN: Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş (30), 2006’da Bitlis’te göreve başlamıştı. Anamur ilçesindek­i Otogar Camisi’nde düzenlenen törende ellerini havaya kaldıran anne Ümmü Kuş “İşte buradayız, dimdik ayaktayız, bu ülke çapulcular­a asla boyun eğmeyecek” diye bağırdı. Okulda tanışıp evlendiği eşi Alime Kuş da tabuta sarılıp “Seni çok seviyorum. Kızını göremedi. Ben hamileyken gitti. Sana söz veriyorum kızıma çok iyi bakacağım” dedi. Şehidin 3 yaşındaki kızı Ayşe ise yakınların­ın kucağında uyudu.

■ SAMSUN: Samsunlu uzman çavuşlar Hüseyin Şahin ve Burak Akalın, Tatvan Komando Taburu’nda birlikte görev yapıyordu. Şehit uzman çavuşun 6 aylık eşi Çiğdem Şahin, 20 gün önce sosyal medyadan “Aslan yüreklim seninle gurur duyuyorum” diyerek uğurladığı şehit kocasıyla aynı uçakta geldi. Gözü yaşlı eş, “Kendim götürdüm, kendim getirdim” dedi. 3 yıllık asker olan Burak Akalın da Epçeli Mahallesi’nde ikindi namazını müteakip toprağa verildi.

■ HATAY: Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz’in (27) amca oğlu Uzman Çavuş Uğur Ekiz, 2010’da İstanbul’da servis aracına yönelik bombalı saldırıda şehit düşmüştü. Oğuzcan Ekiz, Erzin ilçesinde 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğun­a uğurlandı. Şehidin 9 yaşındaki yeğeni dayısının mavi beresiyle gözyaşı döktü. Oğuzcan Ekiz, asri mezarlıkta toprağa verildi.

■ İSTANBUL: Şehit Uzman Çavuş Koray Karaca (25) İstanbul’da toprağa verildi. Afrin’e göreve gittiği sırada ailesine “Hatay’a gidiyorum” diyen şehidin annesi oğlunu, “Bana niye haber vermedin” sözleriyle gözyaşları arasında uğurladı. Törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı. Karaca, Kartal Kurfalı Mezarlığı’na defnedildi.

■ İZMİR: Kardeşi de Hakkâri’de sözleşmeli er olan Uzman Çavuş Ali Akdoğan (28), Kadifekale Şehitliği’nde defnedildi. Oğlunun tabutuna sarılan Fatma Akdoğan, “Seninle gurur duyuyorum. Bizi yıldıramay­acaklar” dedi.

■ ESKİŞEHİR: Uzman Çavuş Serdar Ege 2 kız çocuğu babasıydı. Babasını yıllar önce kaybetmişt­i. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı törende annesi Gülten Ege ( 61), “Oğlum vatan için sonuna kadar görevini yaptı ve şehit olarak gitti” diyerek tabutu öptü. Eşi Dilek Ege de kızları Elif (17) ve Elvan’ın (13) ellerini tutarak eşine veda etti.

■ GİRESUN: Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu (26), Çamoluk ilçesinde son yolculuğun­a uğurlandı. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin de katıldığı törende annesi Muazzez ve babası Süleyman Karacaoğlu ile 1 buçuk yıllık eşi Kıymet Karacaoğlu gözyaşı döktü.

ADANA:

■ Şehit Uzman Çavuş Halis Koca (28), İmamoğlu ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin babası ile annesinin vefat ettiği öğrenildi.

■ İZMİR: Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman (33) Bostanlı Beşikçioğl­u Camisi’nde düzenlenen törenle uğurlandı. Emekli Emniyet Müdürü baba Uğur Salim Karaman gözyaşı dökerken, emekli hemşire anne Hasibe Karaman acı içinde tabuta kapandı. Şehidin eşi Duygu Karaman metanetli durmaya çalıştı. Manisa’da bulunan Başbakan Binali Yıldırım, törenden aileyi ziyaret edip başsağlığı diledi.

■ KIRIKKALE: Pilot Üsteğmen Erdem Mut (32) Malatya’da görev yapıyordu. Memleketi Kırıkkale’de düzenlenen törende baba Ali Mut, anne Ayşe Mut ve 2 yıllık eşi Gizem Mut gözyaşı döktü. Gizem Mut, “Güçlü durmalıyız. Kimseyi mutlu etmeyeceği­m” dedi.

 ??  ?? Şehit Hüseyin Şahin düğün fotoğrafın­ı bu sözlerle paylaşmışt­ı:
Şehit Hüseyin Şahin düğün fotoğrafın­ı bu sözlerle paylaşmışt­ı:
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye