Sabah

Kahvaltıda­n dönen doktorlar kurtardı

Bolu’daki zincirleme trafik kazasında 3’ü çocuk 11 kişi yaralandı. 7esadüfen yoldan geçen 3 doktorun müdahale ederek kurtardığı yaralılar, aSar toSar hastaneye kaldırıldı

- Kasım ŞAHİN / SABAH

Bolu’da iki otomobil ile minibüsün karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Tesadüfen olay yerinden geçen 3 doktor, yaralılara ilk müdahaleyi yapıp hayatta kalmaların­ı sağladı. Kaza, pazar günü Bolu-Abant Tabiat Parkı yolunda yaşandı. Hafta sonu tatili için Tabiat Parkı’na giden Atilla Bahçivan idaresinde­ki otomobil, karşıdan gelen Selahattin Işık yönetimind­eki minibüsle çarpıştı. Abant yönüne giden Eralp Bahçivan yönetimind­eki otomobil de kazaya karıştı. Kazada 3’ü çocuk 11 kişi yaralandı. Bu sırada tesadüfen otomobille­riyle yoldan geçen İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde görevli acil uzmanı Dr. Özgür Aslan, Dr. Halil İbrahim Tunç ile Beyim Cerrahi Uzmanı Dr. Ömer Polat yaralıları­n yardımına yetişti.

‘KAZAYI GÖRÜP DURDUK’

Yaralılara ilk müdahaleyi yapan 3 doktor, hayatta kalmaların­ı sağladı. Olay yerine gelen ambulansla­rla AİBÜ İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılard­an 8 yaşındaki Ece ile 11 yaşındaki Erim Bahçivan, tedavileri­nin ardından taburcu edildi. Diğer yaralıları­n tedavisi sürüyor. Yaralılara ilk müdahaleyi yapan doktorlar, Abant’ta kahvaltı yaptıkları­nı dönüş yolunda ise kazayı görüp durdukları­nı belirterek, şunları söyledi: “Abant’ta kahvaltı yapmıştık. Kahvaltıda­n dönerken kaza bir anda önümüzde oldu. Yaralılar etrafa savrulmuşt­u. Hemen yaralılara müdahalede bulunduk” dedi.

 ??  ?? Şans eseri bölgeden geçen doktorlar, hayat kurtardı.
Şans eseri bölgeden geçen doktorlar, hayat kurtardı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye